bok

Göta Petter, sa teskedsgumman

Alf Prøysen

Författare

Björn Berg

Illustratör

Beskrivning

2007-11-01
Svenska
3-6

Författare

Alf Prøysen

Illustratör

Björn Berg

Teskedsgumman vet aldrig när det ska ske ... Just när det är som mest opraktiskt krymper hon och blir liten ? som en tesked. Men gumman är minsann både klurig och klok och har alltid en lösning till hands på de praktiska problem som uppstår.

I "Göta Petter, sa teskedsgumman" vaknar gumman och är just så där pytteliten. Men Göta Petter! ? hon hade ju ett helt dagsverke framför sig: städning och stortvätt och pannkaksgräddning. Och bara att komma ur sängen - hur skulle det gå till? Teskedsgumman finner förstås genast på råd, och när dan är slut har hon engagerat både husdjur, vädrets makter plus köksredskapen för att få allt gjort i tid. Och hennes man, han märkte ingenting - för gumman berättade ingenting om att hon varit liten som en tesked ...

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2007-11-01

Läsordning

0

Produktion

Papper

Matt/Silk bestruket

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129668704

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

10

Höjd (mm)

214

Vikt (kg)

0.35

Bredd (mm)

272

 

Teskedsgumman och den gömda skatten

Om boken

Hemma i teskedsgummans kök jamar katten alldeles förskräckligt. Teskedsgumman lyssnar men hon kan bara förstå djurspråket när hon är liten som en tesked. Just då blir hon det och hoppar upp på kattens rygg, och tillsammans sticker de ut på äventyr! Förbi alla skatorna, förbi pojkarna som kastar snöboll, förbi den stora skällande hunden. Inne i mörkret i ladan visar katten sin gömda skatt för gumman. Fyra svarta små kattungar!

Lagom till potatisen har kokat klart och gubben kommer för att äta middag är gumman hemma och blir stor igen.

Alf Prøysen, Björn Berg

Teskedsgumman och den gömda skatten

 

Relaterat