bok

Den osynliga

Lise Indahl

Författare

Beskrivning

2008-08-15
Svenska
9-12

Författare

Lise Indahl

Elvira är tolv år och har flyttat från Stockholm till en ny stad med sin familj. Hon vantrivs och vill bara "hem".

I sin dagbok skriver Elvira om allt som är jobbigt. Bland annat om de mystiska saker som börjar hända i den nya lägenheten. Till exempel hörs pianospel från lägenheten när ingen är hemma, Elviras röda mössa försvinner, osten äts upp, och någon bäddar Elviras säng och gör hennes matteläxa när hon är i skolan. Någon till och med skriver kommentarer i hennes dagbok! Men vem? Är det ett spöke? Eller den läskiga tanten i huset, "Svartmaran" ...?

Ur recensioner:

"Mycket spännande om vänskap och utsatthet."
Piteå-Tidningen

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2008-08-15

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129668964

Antal Sidor

183

Ryggbredd (mm)

18

Höjd (mm)

206

Vikt (kg)

0.375

Bredd (mm)

155

 

Hedens helgon

Om boken

Jossan bor i en lägenhet med sin norska mamma och fördriver dagarna med att snatta och hänga med bästisen Julia. De bor i samma bostadskvarter på Heden. Där bor också Stum-Hanna som aldrig säger någonting och Dessi som inte kan förstå att andra människor har känslor.

Efter ett slagsmål där Jossan ofrivilligt golvar sin störiga klasskamrat Goran händer någonting oväntat. Jossan och Goran blir vänner, och tillsammans med Julia och Alex bildar de Hedens Helgon, en klubb vars främsta uppdrag är att göra goda gärningar och hjälpa folk som har det svårt.

Men det är inte så lätt att göra gott alla gånger, inte när man åker fast för snatteri och allt plötsligt står på spel. Sådana gånger är det lika lätt att slinta och ange sin kompis istället för att själv ta på sig skulden. Och tyvärr får sådana snedsteg sina följder ...

Hedens helgon är en varm och drabbande berättelse om den där tiden i mellanstadiet när världen är ett begränsat utrymme. Där alla tilldelas en roll som man måste förhålla sig till och ens handlingar blir evighetslånga påminnelser om vem man är.

Lise Indahl

Hedens helgon

Relaterat