bok

Den osynliga

Lise Indahl

Författare

Beskrivning

2008-08-20
Svenska
9-12

Författare

Lise Indahl

Elvira är tolv år och har flyttat från Stockholm till en ny stad med sin familj. Hon vantrivs och vill bara "hem".

I sin dagbok skriver Elvira om allt som är jobbigt. Bland annat om de mystiska saker som börjar hända i den nya lägenheten. Till exempel hörs pianospel från lägenheten när ingen är hemma, Elviras röda mössa försvinner, osten äts upp, och någon bäddar Elviras säng och gör hennes matteläxa när hon är i skolan. Någon till och med skriver kommentarer i hennes dagbok! Men vem? Är det ett spöke? Eller den läskiga tanten i huset, "Svartmaran" ...?

Ur recensioner:

"Mycket spännande om vänskap och utsatthet."
Piteå-Tidningen

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2008-08-20

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129668964

Antal Sidor

183

Ryggbredd (mm)

18

Höjd (mm)

206

Vikt (kg)

0.375

Bredd (mm)

155

 

Du får vara hund

Om boken

Att vara kär kan vara roligt, pirrigt, hemligt, pinsamt, spännande och underbart. Men det betyder inte att det är lätt. Det vet huvudpersonerna i den här boken.
Frans är orolig för sin framtid. På lågstadiet tänkte han inte ett dugg på vad andra skulle tycka om det han sa eller gjorde. Så är det inte längre. När Agnes med det lockiga håret vill att de ska vara ihop är katastrofen ett faktum. Total kortslutning uppstår i hans skalle.Cissi och Elli tycker att det är praktiskt att vara kär i samma kille. Elli är modigare än Cissi som måste tänka efter före, men tillsammans vågar de vad som helst.Moa blir kär i nya killar hela tiden. Den ena är tristare än den andra tycker hennes bästis. Ärligt talat är faktiskt hundar betydligt sötare – och roligare att vara med.Rakt, enkelt och underfundigt berättar Lise Indahl om kärlek ur tre mellanstadiebarns perspektiv. Olga Nycanders roliga bilder kompletterar stämningen perfekt.

Lise Indahl, Olga Nycander

Du får vara hund

Relaterat