bok

Stora hurdåboken

Så funkar det i vår stora och lilla värld

Beskrivning

2008-08-20
Svenska
6-9
Hur gör man choklad? Och ost? Ballonger? Fönsterglas? Tecknad film? Mer än 200 frågor får svar i "Stora hurdåboken". Boken för dig som vill veta och förstå allt omkring dig.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originaltitel

Mon premier Larousse des comment c'est fait

Originalspråk

Franska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2008-08-20

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129669008

Antal Sidor

152

Ryggbredd (mm)

17

Höjd (mm)

242

Vikt (kg)

0.699

Bredd (mm)

202

Relaterat

Vega upptäcker återvinning

Om boken

Vega har precis ätit mellanmål och ska kasta bananskalet i den bruna påsen under diskbänken. Men vad händer med bananskalet efter att det hamnat i soporna? Och vad händer med glasburkarna och metallförpackningarna som man lägger i olika behållare? Det vet nog Fredde! Fredde är Vegas granne och arbetar som renhållningsarbetare. Vega åker med i Freddes sopbil och får följa sopornas väg genom staden. Häng med till avfallsanläggningen och återvinningscentralen, lär dig mer om källsortering och hur sopor och avfall återvinns och blir till något nytt.
En både rolig och spännande faktabilderbok med härligt detaljrika bilder för alla som vill veta mer om hur vi tar tillvara på resurserna för ett mer hållbart samhälle. Vega upptäcker staden är en faktaserie om staden och hur den fungerar.Läs också: Vega upptäcker: Vatten och avlopp

Ellen Hall, Emily Ryan

Vega upptäcker återvinning