bok

Första forskarboken

Fakta om livet på jorden

Beskrivning

2012-09-11
Svenska
3-6

Formgivare omslag

Rebecka Neumann

Visste du att en insekt alltid har sex ben, att olja är en sorts sten eller att människan andas 100 000 liter luft per dag? Det finns hur mycket som helst att ta reda på om vår värld, och barn är små vetenskapsmän av sig själva - nyfikna och frågvisa.

Den här boken ger dem svar på sådant de undrar över. Den berättar på ett enkelt sätt om livet på jordklotet, om djurens, växternas och människans liv. Här finns massor med spännande fakta om människokroppen, vulkaner, jordbävningar och mycket mer. Dessutom är boken full med lekar, pyssel och experiment. En riktig guldgruva för små forskare!

Innehåll:
Djurens liv
Växternas liv
Människans kropp
Vår planet: ekologi
Vår planet: geologi
Vår planet: vatten

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originaltitel

Mon Premier Larousse des Sciences

Originalspråk

Franska

Översättare

Jenny Vargensten

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2012-09-11

Läsordning

0

Produktion

Papper

Matt/Silk bestruket

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129683592

Antal Sidor

160

Ryggbredd (mm)

18

Höjd (mm)

240

Vikt (kg)

0.718

Bredd (mm)

205

Relaterat

Vega upptäcker återvinning

Om boken

Vega har precis ätit mellanmål och ska kasta bananskalet i den bruna påsen under diskbänken. Men vad händer med bananskalet efter att det hamnat i soporna? Och vad händer med glasburkarna och metallförpackningarna som man lägger i olika behållare? Det vet nog Fredde! Fredde är Vegas granne och arbetar som renhållningsarbetare. Vega åker med i Freddes sopbil och får följa sopornas väg genom staden. Häng med till avfallsanläggningen och återvinningscentralen, lär dig mer om källsortering och hur sopor och avfall återvinns och blir till något nytt.
En både rolig och spännande faktabilderbok med härligt detaljrika bilder för alla som vill veta mer om hur vi tar tillvara på resurserna för ett mer hållbart samhälle. Vega upptäcker staden är en faktaserie om staden och hur den fungerar.Läs också: Vega upptäcker: Vatten och avlopp

Ellen Hall, Emily Ryan

Vega upptäcker återvinning