bok

Första forskarboken

Fakta om livet på jorden

Beskrivning

2012-09-06
Svenska
3-6

Formgivare omslag

Rebecka Neumann

Visste du att en insekt alltid har sex ben, att olja är en sorts sten eller att människan andas 100 000 liter luft per dag? Det finns hur mycket som helst att ta reda på om vår värld, och barn är små vetenskapsmän av sig själva - nyfikna och frågvisa.

Den här boken ger dem svar på sådant de undrar över. Den berättar på ett enkelt sätt om livet på jordklotet, om djurens, växternas och människans liv. Här finns massor med spännande fakta om människokroppen, vulkaner, jordbävningar och mycket mer. Dessutom är boken full med lekar, pyssel och experiment. En riktig guldgruva för små forskare!

Innehåll:
Djurens liv
Växternas liv
Människans kropp
Vår planet: ekologi
Vår planet: geologi
Vår planet: vatten

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Språk

Svenska

Originaltitel

Mon Premier Larousse des Sciences

Originalspråk

Franska

Översättare

Jenny Vargensten

Publiceringsdatum

2012-09-06

Läsordning

0

Produktion

Papper

Matt/Silk bestruket

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129683592

Antal Sidor

160

Ryggbredd (mm)

18

Höjd (mm)

240

Vikt (kg)

0.718

Bredd (mm)

205

Relaterat

Framtidsboken

Om boken

Tänk dig att du har fått nya robot-armar som gör dig superstark. Eller opererat in en lins i ditt öga så att du kan se genom väggar och runt hörn! Det låter kanske otroligt, men i framtiden kan vi få mycket hjälp av tekniken i kroppen.

Hur ser världen ut om 50 år? Ja, det kan man fråga sig och vet man det redan nu? Självklart inte, men det finns områden som det sker en massa superspännande forskning inom. För vissa saker vet vi, bland annat att vi kommer att resa på andra sätt i framtiden, äta andra saker och spela spel och kommunicera på sätt som de flesta av oss knappt kan fantisera om.

I Framtidsboken försöker vi spana runt hörnet och 50 år framåt - minst. Så följ med på en hisnande tidsresa med bioniska kroppsdelar, insekter till middag och kanske faktiskt levande enhörningar!

Måns Jonasson, Emily Ryan

Framtidsboken