bok

Hon heter Beatrice

Bo R Holmberg

Författare

Björn Nordin

Illustratör

Beskrivning

2009-03-17
Svenska
12-15

Författare

Bo R Holmberg

Illustratör

Björn Nordin

Jag går på folkhögskola. Nästan alla som går här har problem av något slag. Jag också egentligen, eller hade. Jag slogs en del när jag var full. Nu har jag lagt av med allt sånt.

Jag är här för att ta igen det jag har förlorat. Få en fräsch, ny start. Det går ganska bra, men jag känner mig lite vilsen och rastlös ibland.

Jag tror det beror på henne, på Beatrice som går teaterlinjen. Jag måste ha henne! Men hur ska jag våga närma mig henne utan att dricka?

En historia om kärlek och besatthet, som berättas i korta prosastycken och med svartvita illustrationer.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

12-15

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2009-03-17

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129669480

Antal Sidor

176

Ryggbredd (mm)

18

Höjd (mm)

206

Vikt (kg)

0.334

Bredd (mm)

136

Recensioner

Pressröster om Hon heter Beatrice

"Det är smärtsamt och det är på allvar. Och det är en väldigt bra bok."Patrik Svensson, Sydsvenskan"Den grafiska romanen är ännu ett ganska udda fenomen, och används aldrig så begåvat som när Bo R. Holmberg är inblandad. "Hon heter Beatrice" är ingen besvikelse, inte ens i jämförelse med mästerverket."Lotta Olsson, Dagens Nyheter"Precis som "Eddie Bolander & jag" är det en mycket medryckande berättelse som Bo R Holmberg skapat. Han finner sig helt tillrätta med den grafiska romanen som form. /.../ Bo R Holmbergs berättelse är ett snäpp vassare den här gången, mer pang på."Lars Landström, Allehanda.se"Jag gillar den osäkerhet som uppstår, sättet som läsaren dras i en värld av förvridningar och missförstånd. Man är mitt i något som egentligen är på ett helt annat sätt. Det är smart konstruerat helt enkelt och ytterligt medvetet gjort."Magnus Haglund, Expressen

 

Rövarnas hämnd

Bo R Holmberg

Rövarnas hämnd

Pojken och rövarna

Om boken

Lättlästa, andlöst spännande och angelägna historiska romaner som bygger på en sägen från Höga kusten.

Alla är rädda för rövarna uppe i berget. De stjäl, sätter eld på hus, rövar kvinnor. Men Per har bestämt sig för att söka upp dem. Han vet att han spelar ett högt spel - om han misslyckas kommer han att bli ihjälslagen ...

Bo R. Holmbergs rövartrilogi bygger på en sägen från Höga kusten. Grottan där den utspelar sig finns på riktigt och lär vara lätt att nå. Men några rövare finns inte längre kvar. Varför det är så vet man när man har läst trilogin.

Bo R Holmberg

Pojken och rövarna

Bortom saknaden

Om boken

Industrialismen, Lort-Sverige och arbetarkampen sedd genom ögonen på en femtonårig pojke. Lika fängslande som upplysande - en historisk roman av hög klass!

När Sixtens mor dör beslutar hans styvfar att Sixten måste lämna hemmet och söka jobb. Det är för många munnar att mätta och dessutom är Sixten femton år och arbetsför. Tillsammans med vännen Henning ger han sig av, men det är inte riskfritt att söka arbete i tider när arbetarna gör uppror och kräver sina rättigheter. Det är arbetsgivarna som bestämmer; de som går med i fackföreningen avskedas och de som strejkar ersätts av strejkbrytare. Och om man trots allt får arbete som ströare, märkpojke eller knubbpojke på något av sågverken så är också det förenat med livsfara. Sixten saknar sin mor och sina halvsyskon men på en dans träffar han Viola som erbjuder en smula närhet. Men hon kommer också att lämna honom när hennes familj ger sig av i jakten på arbete. Sixten är en pojke som saknar och längtar men som har lärt sig att bita ihop, vakta sin tunga och göra som han blir tillsagd.

En arbetarhistorisk utvecklingsroman av hög klass! Industrialismens begynnelse, Lort-Sverige och arbetarkampen sedd genom ögonen på en 15-åring år 1907 är lika fängslande som upplysande. Med sin enkla prosa levandegör Bo R Holmberg ett tonårsliv för inte så länge sedan. Även om levnadsvillkoren var radikalt annorlunda brottades människorna med samma existentiella frågeställningar: vuxenblivandet och längtan efter samhörighet och kärlek.

Bo R Holmberg

Bortom saknaden

Relaterat