bok

Vilma i vättarnas värld

Maud Mangold

Författare

Maria Sandberg

Illustratör

Beskrivning

2009-06-05
Svenska
6-9

Författare

Maud Mangold

Illustratör

Maria Sandberg

Efter succén med "Landet innanför" är Maud Mangold tillbaka med en lika magisk och fantasifull saga för de lite yngre läsarna från 6-9 år. Vilma, 10 år, är huvudperson men man får också lära känna vättarna Aspa och Talle, Bosse Kråka och Kvitter.

"Blunda och håll andan
Släpp taget och följ med
Stor och klumpig
blir liten och lätt
Smidig som av vätte-ätt"

Med de magiska orden kan Vilma bli liten som en vätte och det behövs om hon ska kunna hjälpa sina nya vänner att vinna kriget över hornvättarna. Kriget om den bortkastade maten som ska rädda både landvättarna och småfåglarna.

Vätten Aspa och Vilma blir kompisar och de har något viktigt gemensamt. Båda saknar sina mammor. Aspas mamma försvann när Aspa var liten och Vilmas mamma har flyttat till Nya Zeeland med sin nya man. Det här för dem samman och det ger berättelsen ett djup som inte lämnar läsaren oberörd.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2009-06-05

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129670615

Antal Sidor

165

Ryggbredd (mm)

18

Höjd (mm)

206

Vikt (kg)

0.386

Bredd (mm)

155

Recensioner

barnboktokig.blogspot.com

”en spännande berättelse”

"Nu har hon skrivit en bok för de lite yngre barnen och jag kan säga att jag blev inte besviken. Hon lyckas även i denna bok skriva en spännande berättelse om hur det finns mer i vår värld än vi ser."

 

Valablod

Om boken

Jag kommer åter och ledsagar dig hem. När stjärnorna tänds på himlen är det dags. Lita på mig, Jorun Tidfarare.

Jorun är kvar i vikingatiden, dit hon rest med hjälp av en magisk nyckel i sällskap av Kolvinge, mannen som kan förvandla sig till en korp. Hennes uppdrag var att föra tidsnyckeln till valan Disa, hennes egen förmoder. Men när det är dags att resa hem igen genom Tidens väv försvinner Disa med nyckeln, och utan hennes hjälp kan Jorun inte återvända. Oron sprider sig på Valagård. Det ryktas att Ragna, Disas onda tvillingsyster, vill komma över nyckeln och resa i tiden för sina egna syften.

När Jorun ser en varg med isblå blick skymta i skogen förstår hon att den är utsänd av Ragna. Jorun är i fara, och inte bara hon, utan även Disas lilla dotter.

Ska Jorun fly på nytt? Kolvinge försöker sätta henne i säkerhet, men tillsammans med trälpojken Aske fattar Jorun beslutet att ta upp kampen mot den onda valan.

Maud Mangold, Kerstin Lundberg Hahn

Valablod

 

Relaterat