bok

Mycket mer än så

Sarah Dessen

Författare

Beskrivning

2010-06-09
Svenska
12-15

Författare

Sarah Dessen

Auden har jämt varit den perfekta dottern, den ansvarsfulla systern, den duktiga eleven. Hon är en tjej som man kan lita på. Men Auden har känt sig instängd av alla krav, hon har inte haft något socialt liv och hon har inte sovit en hel natt på flera år.

När hon blir erbjuden att spendera sommaren innan hon ska börja på college, hos pappan och hans nya familj i en liten stad vid kusten, tar hon tillfället i akt. Hon får ett sommarjobb i sin bonusmammas klädbutik och plötsligt händer någonting med Auden. Hon får lära sig allt om det sociala spelet, om hur tjejer pratar och beter sig, om tjejers vänskap och om deras kärleksbekymmer. Så möter hon Eli, en ensamvarg som också har svårt för att sova om nätterna, och som Auden snabbt kommer nära. Tillsammans ger de sig ut på ett uppdrag: Auden för att göra allt det där hon aldrig har gjort, Eli för att lära sig att leva med de skuldkänslor han bär på sedan han var med om en nära väns död. Det blir sommaren när allt förändras.

Sarah Dessen är en av USA:s mest populära ungdomsboksförfattare. Hennes böcker ligger ofta högt upp på topplistorna. Boken släpptes i USA i juni och förstaupplagan var 300 000 ex.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

12-15

Originaltitel

Along for the Ride

Originalspråk

Engelska

Översättare

Jan Risheden

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2010-06-09

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129674798

Antal Sidor

413

Ryggbredd (mm)

32

Höjd (mm)

201

Vikt (kg)

0.515

Bredd (mm)

138

Recensioner

”fängslar med en betvingande självklarhet” /Borås Tidning

"Hennes styrka ligger i den associationsrika bredden och det outtalade djupet. Det tar en stund innan dessa kvaliteter blivit uppenbara, men när så skett fängslar hon med en betvingande självklarhet.Tonvikten ligger på relationer, på problem som berör dynamiken inom en familj, på det vanskliga äventyr det innebär för en tonåring att hitta en väg in i vuxenlivet, att finna en partner. Sarah Dessen bearbetar tidlösa ämnen, skriver dessutom en klassisk prosa, dock präglad av en egendomligt omsorgsfull hjärtlighet. Som den insiktsfulla människokännare hon är, förmår hon att belysa betydelsefulla situationer från en mängd perspektiv."

www.bokfreak.se

”Sommarens bästa”

enbokomdagen.blogspot.com

”Men vilken väldigt skön bok det här var då!”

"Jag tycker mycket om att det inte blir för omvälvande förvandling, sådär så att det blir helt orealistiskt och konstigt. Det är ingen förvandling som handlar om att Auden ska gå ner femton kilo och börja klä sig i coolare kläder. Det handlar om att våga släppa fram det som finns inuti och att våga vara "hela sig själv" - lite luddigt uttryckt. Om att ta ansvar för det som man faktiskt har ansvar för och våga säga nej till ansvar som man inte kan bära. Om att våga komma nära; att våga tycka om. Det är en sådan där förvandling eller kanske snarare utveckling som växer fram och som känns alldeles rätt - och jag tycker mycket om att följa Auden genom alltihop. Jag gillar att det vilar ett lugn över boken; att livet rullar på utan hets. Läs! ;-)"

tonarsboken.blogspot.com

”man blir helt fast”

"Dessens böcker är den sorten man blir helt fast i och inte kan släppa förrän sista sidan har lästs ut och sedan om."

www.bokhora.se

”Bäst hittills. BÄST!!”

"I helgen klippte jag Sarah Dessens ”Along for the ride” i en kvälls/nattsittning (på svenska ”Mycket mer än så”).Vad kan jag säga om den? Bäst hittills. BÄST!! Och vid det här laget är mina förväntningar ändå skyhöga när jag börjar på en ny av henne. Trots det. BÄST!!!Jag hamnade i läget att jag hela tiden satt och kollade hur många sidor jag hade kvar – för att jag hoppades att de magiskt skulle öka i antal istället för att minska. Då ni! Man vill så gärna lägga undan och spara läsningen lite för att den är otroligt bra, men samtidigt är det helt omöjligt att göra det."Johanna L

tonarsboken.blogspot.com

”Sarah Dessen på svenska”

"I Juni kommer Sarah Dessens första bok ut på Svenska. Under den senaste tiden har jag blivit väldigt förtjust i Sarah Dessens böcker och jag har bloggat om till exempel hennes bok dreamland. Men tanke på hur bra dom är, är jag förvånad över att de inte översatts tidigare. Men nu kommer den första, precis lagom till sommaren."

 

Jag glömmer dig aldrig

Om boken

Emma Saylor lever ett lugnt och stilla liv tillsammans med sin pappa. Mamman dog när Emma var liten, och det enda hon minns är historierna mamman brukade berätta, om den lilla staden vid den stora sjön.
När Emma plötsligt får chansen att tillbringa en sommar hos sin mammas familj i North Lake förändras allt. Vem är hon egentligen? Emma, pappas dotter, eller Saylor, som mamma brukade kalla henne? Det är som om hon får lära känna en ny del av sig själv, en del som alltid funnits där men länge legat dold.
I North Lake finns också Roo. Han var Emmas bästa vän när hon var liten, och när de återknyter kontakten hjälper han henne att foga samman det pussel som är familjens historia, bit för bit.

Sarah Dessen är en av USA:s mest uppskattade ungdomsboksförfattare, och hennes böcker läses av både tonåringar och vuxna. Jag glömmer dig aldrig blir hennes nionde roman på svenska, och alla Dessen-fans kommer att känna igen sin favoritförfattare!

Sarah Dessen

Jag glömmer dig aldrig

Relaterat