bok

Smarta små upptäcker naturen

Antologi

Författare

Beskrivning

2011-04-29
Svenska
3-6

Författare

Antologi

En rik och unik temabok om naturen som hjälper barnen att tolka upplevelser och fakta och skapar nyfikenhet. Både ett litet praktverk och en spännande naturbok, lika mycket finbok som användarbok.

Är du nyfiken på fladdermössens hemliga liv? Vill du se hur träden gör ny luft? Vet du att humledrottningen har en skattkammare?

Smarta små upptäcker naturen är en lekfull vägvisare till naturen och den första delen i en ny antologiserie. Här hittar du rolig och lärorik kunskap om våra vanligaste växter och djur. Här finns nya, spännande lekar och roliga naturpyssel för olika årstider och hundratals vackra och tydliga illustrationer som skapar sug efter att veta mera.
Allt detta och mycket annat upptäcker du i bokens lustfyllda mix av nyskrivna och nyillustrerade bidrag och klassiska pärlor.

Medverkande: Emma Adbåge, Lena Anderson, Ramona Badescu, Björn Bergenholtz, Christina Björk, Stefan Casta, Benjamin Chaud, Kristina Digman, Martin Emtenäs, Eva Eriksson, Maj Fagerberg, Sofia Falkenhem, Lars-Åke Janzon, Lars Klinting, Barbro Lindgren, Julie McLaughlin, Sven Nordqvist, Charlotte Ramel, Grethe Rottböll, Axel Scheffler, Sara Sheppard, Lena Sjöberg, Ulf Stark, Ulf Svedberg och Jesus Veróna.

I samma serie: Smarta små upptäcker skolan (2012) och Smarta små upptäcker kroppen (2014).


Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2011-04-29

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129674910

Antal Sidor

144

Ryggbredd (mm)

16

Höjd (mm)

264

Vikt (kg)

0.82

Bredd (mm)

248

Format

Inbunden

Recensioner

”En naturbok med spännande fakta, lekar och pyssel för barn mellan 3-6 år.” / City Malmö

norran.se

”Boken har allt för den vetgirige natur-nybörjaren”

"Årets bästa faktabok är förmodligen Smarta små upptäcker naturen. På ett lekfullt, stimulerande och inspirerande sätt lär och upptäcker vi som läsare många intressanta saker om naturen."Norran

flaskposten.wordpress.com

”En bra mix av faktamängd, långa och korta texter, lek och allvar”

"Nyfikenhet väcks och jag ville bara fortsätta och bläddra och läsa. Naturen är fascinerande. Det går inte att säga annat."Sofia, Flaskposten

”Så mycket rolig och varierad kunskap” /Sveriges Natur, Eva-Lena Neiman

"För att inspireras till närkontakt med naturen rekommenderar jag Smarta små upptäcker naturen (Rabén & Sjögren). Boken samlar så mycket rolig och varierad kunskap att den också bör läsas av smarta stora och alla som inte gillade biologi i skolan, men som nu känner saknaden. Boken är en antologi med många duktiga författare och illustratörer."Sveriges Natur, SNF, Eva-Lena Neiman

rekoliv.blogspot.com

”Vilken pärla säger jag!!”

"Vilken pärla säger jag!!Jag ska läsa den själv ikväll tror jag,så mycket bra att lära sig och fantastiska bilder och finurliga tips." Eva, Rekoliv

www.vt.se

”Skriven på ett lättfattligt och roligt sätt”

"En fullspäckad bok med fakta om allt man kan hitta i naturen, skriven på ett lättfattligt och roligt sätt."VT

”Riktar sig till barn, men också vuxna med barnasinnet kvar har glädje av den”/ Filipstads Tidning

"Smarta små upptäcker naturen (Rabén och Sjögren) är också en bok för den som vill göra strövtåg i naturen och lära sig mer om vad man ser. Den riktar sig till barn, men också vuxna med barnasinnet kvar har glädje av den. /.../ Här finns tips för hela året, så vill du redan nu börja planera för vinterns bästa snökoja är den här boken en bra start på den vägen. "Filipstads Tidning

”Vill man bara ha en enda naturbok ska man nog satsa på Smarta små upptäcker naturen.”/Sverker Lenas, DN

”inspirera barn till att intressera sig för naturen” /Skaraborgs Allehanda

"Klassiska karaktärer som Linnéa och Maja dyker upp och de samsas bland annat med pedagogiska bilder på fåglar, djurljud att träna på och mer praktiska tips på hur man gör drakar och lövmönster. Bland mycket annat." Linus Wennblom, Skaraborgs Allehanda

sssarasss.blogspot.com

”Fullproppad med rolig och intressant fakta”

"Den är en finfin bok för barn och vuxna, fullproppad med rolig och intressant fakta om allt från fladdermöss till ekorrar och bin, allt finfint illustrerat och formulerat på ett sätt som barn förstår, utan att bli en klapp på huvudet eller simpelt på något vis. Passar perfekt om ni, precis som vi, har en unge som är inne i en fas då hon funderar och frågar om allt. /.../ Tipstipstips, alltså!"Sara, Sssarasss

 

Boken om Tomten

Om boken

Vem är Tomten egentligen? Jultomten, gårdstomten, nissar och nissor syns överallt när det börjar lacka mot jul och älskas av både stora och små. Den här genomillustrerade samlingsvolymen bjuder på underbar tillsammansläsning om vår älskade tomte, i många olika versioner och skepnader. I boken ryms både klassiska berättelser som Astrid Lindgrens Tomten är vakenoch Sven Nordqvists Pettson och Findus firar jul, mysiga julsånger och verser om tomten, roligt pyssel och smarriga julrecept med tomte-tema. Du får också veta hur det gick till när vår svenska gårdstomte blev förknippad med julen, hur tomten såg ut när din mormorsmor var liten och hur du ska bära sig åt om du vill hitta spår efter en livs levande tomte i en skog nära dig …
Några av våra allra mest välkända illustratörer står bakom bilderna: Sven Nordqvist, Catarina Kruusval, Eva Eriksson, Fabian Göranson och många fler.En underbar presentbok till någon som älskar julen och stämningsfull tillsammansläsning medan man längtar och väntar på att julen ska komma.

Astrid Lindgren, Arne Norlin, Lennart Hellsing, Antologi , Sven Nordqvist, Julia Undén Wiberg, Fabian Göranson

Boken om Tomten

Roliga ramsor

Om boken

Kan du fortsättningen på En sjöman for till aj, aj aj? Och hur var det nu med Pelle Plutt eller råttan som kokar te? Här kommer en samlingsvolym med alla de bästa ramsorna, rimmen, tungvrickarna och gåtorna. Både välkända ramsor och sådana du kanske aldrig hört förut. Här finns också klapplekar, räkneramsor, hopprepslekar och mycket annat skoj. Passar perfekt på skolgården eller i förskolan. Fräckt, klurigt och med bubblande språkglädje, med lekfulla, fnissiga bilder av Maria Källström.

Antologi , Maria Källström

Roliga ramsor

Relaterat

Tuffa dinosaurier

Om boken

Visste du att en brontosaurus som levde för många miljoner år sedan vägde lika mycket som fyra elefanter? Och att en spinosaurus kunde svälja en hel haj i en tugga? I den här färgstarka, faktaspäckade boken får du lära känna sju olika dinosaurier – både på utsidan och insidan.
Tuffa dinousaurier är den andra fristående delen i en prisbelönt norsk faktaserie. Här får du följa med Ida och Tim som vet det mesta om dessa mytomspunna djur- och kan göra även dig till ett dinosaurieproffs! Lise Halsnes bjuder på en underhållande, lekfull och detaljrik skildring om djuren som är omöjliga att inte fascineras av. Perfekt för alla vetgiriga från 3 år och uppåt.

Line Halsnes, Line Halsnes

Tuffa dinosaurier

Alla äter alla

Om boken

I naturen går ingen säker. Där finns insekter och fåglar, fiskar och rävar. Alla vill de ha mat, men alla riskerar också att bli någon annans måltid. En efter en äter djuren upp varandra och bygger tillsammans en näringskedja som blir allt längre och längre.
En extraordinär naturbok i stort liggande format, där varje uppslag berättar en historia om ett vackert och våldsamt, hungrigt djur. Läsningen garanterar skräckblandad förtjusning, för stora och små.Aron Landahl är född 1984 och bosatt i Uppsala. Han är illustratör, musiker och sjuksköterska. Han debuterade med mysrysaren Dropp dropp (2019) och har sedan dess illustrerat flera böcker med texter av Barbro Lindgren.

Aron Landahl, Aron Landahl

Alla äter alla

Fasliga fakta om köttätande växter

Om boken

Vilken köttätande växt liknar en orm? Kan man ha en köttätande växt hemma? Och vad matar man den med då? Det och många andra frågor kan du få svar på i denna lättlästa och roliga faktabok om växtvärldens köttätare.

I serien Fasliga fakta presenteras företeelser som sällan tas upp i vanliga faktaböcker. Kittlande och lagom skruvade fakta, som med en stor portion humor och kluriga illustrationer lockar även den mest ovilliga läsare att läsa vidare.

Anna Hansson, Maria Andersson Keusseyan

Fasliga fakta om köttätande växter

Stora roliga skogsboken

Om boken

Lek i skogen året runt!

Det finns massor av kul att hitta på i skogen! Leta vårtecken, spela naturbingo, gör en igelkottskoja, pyssla med löv och kastanjer, baka egna talgbollar till hungriga småfåglar, kasta prick med kottar och mycket mer. Här kommer en bok sprängfylld med tips på roliga aktiviteter, pyssel, bus och lek som passar både stora och små. Boken är uppdelad i de fyra årstiderna så att det blir enkelt att hitta något att göra som passar extra bra på våren, sommaren, hösten eller vintern. Allt detta varvas med spännande fakta om Sveriges djur och natur. Visste du till exempel att björnar sover 200 dagar om året eller att citronfjärilen har 6000 ögon?

En maffig bok som räcker länge - den enda du behöver för att ha roligt i skogen hela året om!

Julia Wiberg är barnens favorit med sin populära programserie Djur med Julia på SVT Barn, podcasten Julias coola djur och sina tidigare barnböcker Kul i skogen och Världens coolaste djur enligt Julia. Illustratören Cecilia Heikkilä är en mästare på djur och natur och har skapat de underbara bilderna som inspirerar till att ge sig ut och upptäcka i skog och mark.

Julia Undén Wiberg, Cecilia Heikkilä

Stora roliga skogsboken