bok

Den andre Will Grayson

David Levithan

Författare

John Green

Författare

Beskrivning

2012-02-23
Svenska
12-15

Författare

David Levithan, John Green

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

12-15

Originaltitel

Will Grayson, Will Grayson

Originalspråk

Engelska

Översättare

Titti Persson

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2012-02-23

Läsordning

0

Produktion

Papper

Bokpapper trähaltigt

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

ScandBook AB

Produktdetaljer

ISBN

9789129680720

Antal Sidor

320

Ryggbredd (mm)

20

Höjd (mm)

178

Vikt (kg)

0.17

Bredd (mm)

111

Hållbarhet

Recensioner

”Finurligt komponerad”/ Norrtelje Tidning

"Känsligt skrivet, med stor värme och humor."Norrtelje Tidning

”Ungdomarnas kamp med livet och kärleken framstår i ett humorns försonande ljus” /Svenska Dagbladet

"Men det är inte bögtemat som dominerar i skildringen. Förberedelserna för den stora musikal som Tiny ska sätta upp får stort utrymme. Den handlar om Tinys eget liv och blir den grandiosa finalen till denna mångfacetterade roman, där ungdomarnas kamp med livet och kärleken framstår i ett humorns försonande ljus."Lena Kåreland, Svenska Dagbladet

www.dn.se

”Hoppfull ton och utan moralism”

"En ungdomsroman fylld av typiska och ganska deppiga tonårsproblem men skriven med lätt hand, i en hoppfull ton och utan moralism. /.../Det bästa med Levithans fyra hittills översatta romaner är att de aldrig känns som eländesskildringar även om huvudpersonernas liv inte alltid är en dans på rosor. Utmärkande är också att böckerna i varierande grad handlar om unga bögar. Och om unga bögar vars berättelse inte bara kretsar kring en ångestfylld komma ut-process, den annars mest frekventa matrisen för böcker om unga homos."Lennart Kuick

 

En bit av mig fattas

Om boken

Det är morgon i New York. En vanlig high school-dag väntar Claire. Peter skolkar och är downtown. I Brooklyn ligger Jasper och sover. Ingen av dem anar att allt ska förändras innan dagen är slut. Det är tisdagen 11 september 2001.

Detta är inte bara en roman om den stora katastrofdagen för tio år sedan. Den handlar också om allt efteråt. Om det svåraste svåra. Men också om hur glädjen och hoppet kan finnas så nära sorgen.
Claires familj kan inte ta sig till sitt hem efter att de två skyskraporna kollapsat. I veckor efteråt har hon sömnsvårigheter och går nattliga promenader. Jasper tillbringar dagen med att samla in papper som har blåst in över Brooklyn från World Trade Center. Senare känner han sig märkligt avtrubbad från händelsen eftersom han sov när det hände. Peter blir ögonvittne till katastrofen men är ändå, eller kanske just därför, den som fattar minst. Hur fattar man det ofattbara?

Claire och Peter är klasskompisar. Jasper och Peter har precis mötts och planerar en dejt. Av en slump möts Claire och Jasper vid Ground Zero en natt när ingen av dem kan sova. De följande veckorna växer en vänskap fram mellan de tre, sammanfogad av tragedin.
Som i många andra romaner av David Levithan spelar musiken en stor roll. Den blir stöttepelaren som hjälper Peter, Claire och Jasper när det känns som att deras värld faller samman.

David Levithan

En bit av mig fattas

Relaterat

Handbok för superhjältar 9

Om boken

Riktiga vänner sviker inte.
Det har nog aldrig varit så lugnt och stilla i Rosenhill som nu. Det värsta som händer är att någon spelar för hög musik eller glömmer vattna blommorna. Röda Masken och de andra superhjältarna använder tiden till att öva på sina superkrafter och tävla mot varandra. Lisa gillar killarna och hon är deras naturliga ledare.Men så en dag ser Lisa en tjej som hon aldrig sett förut. Hon är i samma ålder som Lisa, men hon går inte i deras skola. Snart dyker tjejen upp på de mest oväntade ställen. Hon sitter på hustak och dinglar med benen och verkar fullständigt orädd. Hon är tuffare och modigare än någon Lisa mött. Vem är hon? Och skulle hon och Lisa kanske kunna bli vänner?Böckerna om Röda Masken har sedan 2017 toppat topplistorna över både mest köpta och mest lånade barnböckerna i Sverige. Det är fartfyllda, färgstarka och spännande berättelser − med en hjältinna som man bara måste älska! Ett slags modern Pippi Långstrump med superkrafter som skildras med fantastiska illustrationer. Det här är böcker som kan få den mest ovilliga läsare att sträckläsa - och framför allt att vilja fortsätta läsa.

Elias Våhlund, Agnes(Agnieszka) Våhlund, Agnes Våhlund

Handbok för superhjältar 9