bok

Åkerbo

sju syskon, fyra våningar

Annika Huett

Författare

Annika Huett

Illustratör

Beskrivning

2013-03-08
Svenska
6-9

Författare

Annika Huett

Illustratör

Annika Huett

"Vårt hus ligger högst upp i trädgården och är jättehögt, fyra våningar med källaren och vinden. Just för att huset är så högt och gjort av trä har pappa Viggo byggt en hiss utanpå huset. Den ska vi kunna ta oss ned till marken med ifall det börjar brinna, om blixten slår ned, som vi alltid tror att den ska göra när det åskar."

Gitta har en mamma som heter Hildur och en pappa som heter Viggo. Och så har hon sex syskon: Sölve, Gunla, Bo, Stig, Hasse och Rolf. Familjen bor tillsammans med sitt hembiträde Svea i ett rött hus som heter Åkerbo. Gitta älskar verkligen Åkerbo. Det är fullt av hemliga krypin och trappor, också oftast med folk och djur.

Det här är berättelsen om när Gitta växte upp på 30-talet och om alla märkliga och roliga saker som hände på den tiden. Här bjuds det på tama ekorrar och snälla mostrar, stränga sjuksystrar och ljumma sommarkvällar och inte minst en stor, kärleksfull familj. Läsaren tas med på en resa tillbaka i tiden, då hallonen var rödare och man fortfarande handlade mjölk i glasflaskor.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2013-03-08

Läsordning

0

Produktion

Papper

Matt/Silk bestruket

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129683950

Antal Sidor

84

Ryggbredd (mm)

10

Höjd (mm)

209

Vikt (kg)

0.282

Bredd (mm)

157

Format

Halvklot

 

Åkerbo

Om boken

"Vårt hus ligger högst upp i trädgården och är jättehögt, fyra våningar med källaren och vinden. Just för att huset är så högt och gjort av trä har pappa Viggo byggt en hiss utanpå huset. Den ska vi kunna ta oss ned till marken med ifall det börjar brinna, om blixten slår ned, som vi alltid tror att den ska göra när det åskar." Gitta har en mamma som heter Hildur och en pappa som heter Viggo. Och så har hon sex syskon: Sölve, Gunla, Bo, Stig, Hasse och Rolf. Familjen bor tillsammans med sitt hembiträde Svea i ett rött hus som heter Åkerbo. Gitta älskar verkligen Åkerbo. Det är fullt av hemliga krypin och trappor, också oftast med folk och djur. Det här är berättelsen om när Gitta växte upp på 30-talet och om alla märkliga och roliga saker som hände på den tiden. Här bjuds det på tama ekorrar och snälla mostrar, stränga sjuksystrar och ljumma sommarkvällar och inte minst en stor, kärleksfull familj. Läsaren tas med på en resa tillbaka i tiden, då hallonen var rödare och man fortfarande handlade mjölk i glasflaskor.

Annika Huett, Annika Huett

Åkerbo

 

Relaterat