bok

Brune

Håkon Övreås

Författare

Öyvind Torseter

Illustratör

Beskrivning

2015-05-11
Svenska
6-9

Författare

Håkon Övreås

Illustratör

Öyvind Torseter

På dagen är Rune Rune, men på natten är Rune Brune - en superhjälte som inte är rädd för någonting. En fantastisk bok om vänskap, saknad och vad som händer när superkrafterna inte riktigt räcker till.

Brune är poeten Håkon Övreås barnboksdebut. Hemma i Norge mottogs boken med öppna armar och belönades bland annat med Norske Barne- og Ungdomsbokforfatteres debutantpris Trollkrittet.

Vinnare av Nordiska Rådets pris för barn- och ungdomslitteratur 2014.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originaltitel

Brune

Originalspråk

Norska

Översättare

Sofia Nordin

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2015-05-11

Läsordning

1

Produktion

Papper

Munken Pure

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129694772

Antal Sidor

135

Ryggbredd (mm)

18

Höjd (mm)

187

Vikt (kg)

0.33

Bredd (mm)

138

Recensioner

www.expressen.se

”… en sällsynt stärkande berättelse i konsten att komma över en stor sorg för egen maskin och så småningom med hjälp av andra.”

 

Svartle

Om boken

Det har flyttat in en ny flicka i det gamla bageriet. Atle tycker att hon är väldigt spännande. Men hur ska han imponera på henne? Så kommer han på en plan: Om han lånar Ordförandens prisbelönta höna och sedan låtsas som om han hittat den, kommer han säkert att bli berömd och få vara med i tidningen. Det borde imponera!

Men när plötsligt inget går enligt planen, behöver Atle hjälp av superhjälten Svartle och hans bästisar Brune och Blåse. I och för sig förstår inte Brune och Blåse riktigt vad som har hänt, och egentligen gör inte Atle det heller ...
Det kan inte annat än bli en massa förvecklingar och spännande jakter!

Osentimentalt, dråpligt och utan pekpinnar gestaltas barnens värld, och man kan inte annat än älska dessa superhjältar i hemsydda dräkter.

Poeten Håkon Övreås barnboksdebuterade med titeln Brune. Hemma i Norge mottogs boken med öppna armar och belönades bland annat med Norske Barne- og Ungdomsbokforfatteres debutantpris Trollkrittet. Den vann även Nordiska Rådets pris för barn- och ungdomslitteratur 2014.

Håkon Övreås, Öyvind Torseter

Svartle

 

Relaterat