bok

Katten & Ekorren på Sommarön

Loka Kanarp

Författare

Loka Kanarp

Illustratör

Beskrivning

2015-03-20
Svenska
6-9

Författare

Loka Kanarp

Illustratör

Loka Kanarp

På semestern åker både Katten och Ekorren till härliga Sommarön för att ha ledigt. Där träffas de för första gången. Ekorren badar och har skoj, det finns så mycket en kan göra i havet, kasta sig ut med en lian och sånt.

Katten sitter mest i skuggan med ett block och ritar fina fiskar och tar det lugnt, badar inte. För Katten kan inte riktigt simma, inte än. Ekorren vill lära Katten och det blir ett äventyr i gassande sol med nya vänner som inte är som en själv.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2015-03-20

Läsordning

0

Produktion

Papper

Matt/Silk bestruket

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129694819

Antal Sidor

60

Ryggbredd (mm)

10

Höjd (mm)

247

Vikt (kg)

0.328

Bredd (mm)

174

Recensioner

www.gillaserier.se

”En mysig bok som jag tror passar många barn (6-9 år) .”

www.shazam.se

”Att en av Sveriges bästa och kanske kreddigaste serietecknare gör en barnserie är väldigt positivt.”

"Enligt mig det klart bästa albumet i första delen av barnseriesatsningen. Betyg 4/5"

”… samtidigt är Ekorren och Katten tydliga karaktärer med egna personligheter som förhoppningsvis återkommer i fler böcker.” /DN

"Tonen är drömsk och vemodig, en replik som "Varför är livet så svårt? " känns helt naturlig. De bleka färgerna, liksom utfrätta av solen, förstärker det drömska, men samtidigt är Ekorren och Katten tydliga karaktärer med egna personligheter som förhoppningsvis återkommer i fler böcker."Andreas Palmaer

 

Katten & Ekorren En vintersaga

Om boken

Ekorren kan inte längre bo bakom sin glassbar, och kompisarna flyttar ihop precis innan jul. I Kattens källare råder ordning som Ekorren inte förstår, nu måste deras olikheter samsas i julstöket.

Loka Kanarp, Loka Kanarp

Katten & Ekorren En vintersaga

 

Relaterat

Ronja Rövardotter. Serieboken

Om boken

Ronja Rövardotter, Astrid Lindgrens sista stora verk, kom ut 1981. Boken har översatts till 41 språk och sålts i över 10 miljoner exemplar världen över, och den filmatiserades i mitten av 1980-talet av Tage Danielsson. 2016 gjorde Goro Miyazaki på legendariska Studio Ghibli i Japan en animerad tv-serie baserad på boken.
Berättelsen är ett av Astrid Lindgrens största sagoäventyr, en Romeo och Julia-historia om Ronja och Birk som är barn till två rivaliserande rövarhövdingar. Barnens vänskap hotas av släktfejden och den vilda naturen med alla dess invånare blir deras tillflyktsort. Det blir en kamp för fred och rättvisa, mot ondska och dumhet, innan Ronja och Birk till sist lyckas locka fram det goda hos de råa rövarna.I samlingsvolymen ingår de fyra serieböckerna: Åskvädersbarn, Vildvittrorna, Björngrottan och Glupafallet.

Astrid Lindgren, Katsuya Kondo

Ronja Rövardotter. Serieboken

Nyheter

Ny bok om barnens favorit Nina – perfekt för högläsning

Ninas syskonbok är berättelsen om en lillasyster som blir storasyster. Och om kusiner, kompisar, rymden, ensamspindlar och annat som ingår i en åttaårings värld.

Ny bok i succéserien om Nina!

Nu kommer den femte fristående boken om Nina, den egensinniga och påhittiga tjejen som älskas av många läsare. Nina-böckerna är de ultimata första kapitelböckerna fyllda med vardagsdramatik och med stor igenkänning för både barn och föräldrar. Illustrationerna står Loka Kanarp för som bjuder på en härlig färgexplosion.