bok

Omänniskor

Nanna Johansson

Författare

Kristoffer Svensson

Författare

Beskrivning

2015-10-13
Svenska
Unga vuxna

Författare

Nanna Johansson, Kristoffer Svensson

Formgivare omslag

Jonas Lindén

När Sigrid av en slump upptäcker att hon har förmågan att förvandlas till ett djur förändras allt. Men hon är inte ensam. Mitt ibland oss finns omänniskorna, de som kan byta skepnad. Enligt sällskapet Svenska filialen, som arbetar för att bevara hemligheten om omänniskorna, finns det 270 000 omänniskor runt om i världen. Sigrid, vars skepnad är lodjur, engageras i sällskapets jakt på omänniskor som använder sina förmågor på fel sätt.

I Skåne har mystiska vildsvinsatttacker ägt rum, och sällskapet misstänker att det rör sig om en omänniska i vildsvinsskepnad. Sigrid dras in i en kamp som kommer att handla om liv och död. Vem är vän? Vem är fiende? Vem är god? Vem är ond? Vem är människa? Vem är djur?

Nanna Johanssons & Kristoffer Kringlan Svenssons första ungdomsroman är en spännande urban fantasy-historia som får oss att tvivla på världen som vi känner den. Boken är första delen i en trilogi.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

Unga vuxna

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2015-10-13

Läsordning

0

Produktion

Papper

Bokpapper träfritt

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

Bookwell AB

Produktdetaljer

ISBN

9789129695311

Antal Sidor

340

Ryggbredd (mm)

23

Höjd (mm)

201

Vikt (kg)

0.383

Bredd (mm)

140

Format

Inbunden

Recensioner

www.boktjuven.com

”Betyg 4”

"Omänniskor är en spännande bok, och jag är speciellt förtjust i alla fantastiska partier om hur det känns att vara ett djur. Friheten, musklerna, lukter, hur gärna en kan vilja bita tag i den där lilla kaninen som skuttar förbi osv."

boooklovin.blogspot.se

”Förväntningarna var skyhöga, men jag kan glatt meddela att Omänniskor inte gjorde mig besviken.”

"Omänniskor är en fartfylld och beroendeframkallande mörk urban fantasy, som med spännande intrig och oväntade tvister sveper in en i en helt ny och väldigt intressant alternativ verklighet. Jag rekommenderar den varmt om du letar efter en svensk urban fantasy med en unik spinn på skepnadsskiftare. "

vettansbocker.blogspot.se

”Betyg: 5/5”

"Vill inte avslöja för mycket om handlingen men jag rekomenderar vekligen alla som gillar lite övernaturligt att läsa den och gillar ni Engelfors-trilogin kommer ni garanterat tycka om det här. Vill att uppföljaren ska släppas typ igår, för de här är något av en favorit!"

”… berättelsen är så väloljad, direkt imponerande i sitt flyt.” /Aftonbladet

"Jag sträckläser den på en dag, helt fast i jakten på omännisko-vildsvinet som löper amok i de skånska skogarna, korruptionen i omänniskornas ledning och Sigrids växande kunskap om sig själv och sina förmågor. /.../ Det känns allvarligt, ärligt."Victor Malm

”Chockerande kompetent fantasy” /Borås Tidning

 

Knas - humor för tokstollar

Om boken

Vad är värst av att kasta sten i glashus, spjut i radhus eller orm i badhus? Varför spyr Herr Fågel när han bara försöker förlänga livet med ett gott skratt? Och du vet väl att fina flickor inte fiser, duktiga damer inte dreglar och gosiga gummor inte grisar?

Knas är en seriebok fylld av svart humor för unga läsare, en välbehövlig dos gift för knasbollar och dårfinkar i alla åldrar. Visst mår vi bra av kloka böcker, men innerst inne längtar vi också efter något riktigt elakt. Det ohämmade tokflabbet, det galna asgarvet, den där utflippade bilden som får en att skratta så man sätter ostbågen i vrångstrupen och nästan kräks. Det är Knas.

Bakom Knas ligger några av Sveriges svartaste och vassaste serieskapare, som Nanna Johansson, Stina Hjelm och Siska Humlesjö. Här möter vi 100-åriga stylister, hjärnkirurger som är zombier, Sveriges pinsammaste föräldrar samt får tips på en riktigt misslyckad dejt.

Fabian Göranson, Johan Wanloo, Siska Humlesjö, Johanna Gustafsson, Nanna Johansson, Hanna Petersson, Stina Hjelm

Knas - humor för tokstollar

Relaterat