bok

Röd som blod

Salla Simukka

Författare

Beskrivning

2014-09-16
Svenska
Unga vuxna

Författare

Salla Simukka

Efter att tidigare ha varit mobbad har sjuttonåriga Lumikki Andersson bestämt sig för att hålla sig på sin kant och göra sin egen grej. Men allt ställs på ända när hon hittar tvättade sedlar i skolans mörkrum. Det visar sig att tre av skolans elever har kommit över plastpåsar fulla med blodiga sedlar och snart är Lumikki indragen i en härva av internationell narkotikasmuggling. Dessutom misstänker Elisa, en av de tre eleverna, att hennes pappa som är narkotikapolis är involverad i det hela. Lumikki tvingas med på en livsfarlig flykt undan ryska och estniska kriminella.

Det är den kallaste vintern i mannaminne och gatorna i Tampere är inbäddade i ett gnistrande vitt täcke. Och inget är så rött som blod i snö.

Första delen i en thrillertrilogi om Lumikki.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

Unga vuxna

Originaltitel

Punainen Kuin Veri

Originalspråk

Finska

Översättare

Mattias Huss

Språk

Svenska

Serie

Lumikki Andersson

Publiceringsdatum

2014-09-16

Läsordning

1

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789129696288

Recensioner

bokmalensbokblogg.blogspot.se

”Den här boken är helt FAN-TAS-TISK.”

booktwin.blogspot.se

”Huvudkaraktären i den här boken, Lumikki, är en väldigt intressant karaktär som jag verkligen gillar.”

boooklovin.blogspot.se

”När man väl har öppnat första sidan är det omöjligt att lägga den ifrån sig den och man sitter som fastklistrad till sista sida. Beroendeframkallande är bara förnamnet.”

swebookobsession.blogspot.se

”Nästan läst ut den och ÄLSKAR DEN!”

”Iskall spänning. Originell deckare i hotfullt vinterlandskap” /DN

"Blodiga femhundraeurosedlar, mordförsök mot ungdomar och tjugofem graders kyla. Det är ingen vanlig ungdomsdeckare hon har skrivit, Salla Simukka vars "Röd som blod" är första delen i en trilogi. /.../"Röd som blod" är en ovanligt originell deckare, som lyckas förena både spänning och stilistisk briljans."Lotta Olsson, DN

 

Svart som ebenholts

Om boken

Eleverna på teaterhögskolan är mitt uppe i repetitionerna av en modern version av Snövit och Lumikki Andersson har fått huvudrollen. Lumikki och skådelspelaren som spelar jägaren verkar ha en alldeles särskild kemi - är Lumikki på väg att bli kär för första gången? Premiären närmar sig och rätt som det är börjar Lumikki få meddelanden från en hemlig beundrare, men den spännande flirten utvecklas snart till en farlig besatthet. Beundraren hotar med att förvandla premiären till ett blodbad om inte Lumikki lyder honom. Lumikki gör allt för att avslöja stalkerns identitet och under sökandet hamnar hon öga mot öga med hemligheter från sitt förflutna. Hemligheter svarta som ebenholts.

Svart som ebenholts är sista delen i spänningstrilogin om Lumikki Andersson.

Salla Simukka

Svart som ebenholts

 

Relaterat

Handbok för superhjältar 9

Om boken

Riktiga vänner sviker inte.
Det har nog aldrig varit så lugnt och stilla i Rosenhill som nu. Det värsta som händer är att någon spelar för hög musik eller glömmer vattna blommorna. Röda Masken och de andra superhjältarna använder tiden till att öva på sina superkrafter och tävla mot varandra. Lisa gillar killarna och hon är deras naturliga ledare.Men så en dag ser Lisa en tjej som hon aldrig sett förut. Hon är i samma ålder som Lisa, men hon går inte i deras skola. Snart dyker tjejen upp på de mest oväntade ställen. Hon sitter på hustak och dinglar med benen och verkar fullständigt orädd. Hon är tuffare och modigare än någon Lisa mött. Vem är hon? Och skulle hon och Lisa kanske kunna bli vänner?Böckerna om Röda Masken har sedan 2017 toppat topplistorna över både mest köpta och mest lånade barnböckerna i Sverige. Det är fartfyllda, färgstarka och spännande berättelser − med en hjältinna som man bara måste älska! Ett slags modern Pippi Långstrump med superkrafter som skildras med fantastiska illustrationer. Det här är böcker som kan få den mest ovilliga läsare att sträckläsa - och framför allt att vilja fortsätta läsa.

Elias Våhlund, Agnes(Agnieszka) Våhlund, Agnes Våhlund

Handbok för superhjältar 9