bok

Han & dom

Katarina Andersson von Bredow

Författare

Beskrivning

2015-01-20
Svenska
9-12

Författare

Katarina Andersson von Bredow

Sexornas korridor. Äntligen är den deras. Det här har varit sommaren när alla har vuxit mer än vanligt, särskilt tjejerna. De skrattar inte längre åt Kevins fräcka skämt. Än mer irriterande är det faktum att Alicia fortfarande är ihop med Andreas och att Kevin inte kan låta bli att tänka på henne. Det måste finnas något skäl till att Alicia är ihop med en tönt som Andreas och Kevin bestämmer sig för att ta reda på vad det är.

Han & dom är den tredje fristående delen i Katarina von Bredows trilogi om livet på mellanstadiet. Med sträckläsardriv skildrar hon tolvåringars sociala spel så att det känns ända in i märgen.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2015-01-20

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789129696363

Recensioner

”Katarina von Bredow beskriver ungt liv med en sådan insikt, respekt och rikedom …” /DN

"Trilogin rullar ut en myllrande fresk, men det är ingen okomplicerad bild vi möter, snarare skuggor, dagrar och skikt vilka sällan annars friläggs. Katarina von Bredow beskriver ungt liv med en sådan insikt, respekt och rikedom i texten att skulle dessa romaner i stället ha kretsat kring tre vuxna individer, hade vi förmodligen hört henne presentera trilogin ur varenda tv-soffa och bokmagasin. /.../Fingertoppslätt och skälvande drar berättelsen också över det mest såriga i livet. Perspektivet är jämlikt, författaren står i bredd med huvudpersonerna. Katarina von Bredows trilogi är en konstlös betraktelse över livet på mellanstadiet, men allra mest avslöjar böckerna något väsentligt om vilket märkligt äventyr det innebär att vara människa."Pia Huss

 

Klättra uppåt

Om boken

Upp till nian har Victoria varit klassens mittpunkt, den som alla dras till, den som alla söker med blicken för att få bekräftelse. Men när hon börjar estetiska programmet på gymnasiet är plötsligt spelplanen en annan, med regler hon inte behärskar. Det som var coolt i hennes förra klass är helt fel i den här. Victoria dras som en magnet till teaterlektionernas stjärna Alvin, som har de blåaste ögon hon någonsin sett. Men Alvin verkar inte mer intresserad av henne än någon annan.

Så dyker hennes gamla pojkvän Jack upp. Jack som är galet snygg och ett socialt geni, men som kan vara opålitlig. Kan hon flytta några pinnhål upp genom att bli ihop med honom igen, bara för ett litet tag?

Katarina von Bredow skriver om tonårsrelationer som ingen annan. Detta är den tredje och sista delen i trilogin som börjar med Släppa taget och Tappa greppet. Böckerna är helt fristående.

Katarina Andersson von Bredow

Klättra uppåt

Relaterat

Handbok för superhjältar 9

Om boken

Riktiga vänner sviker inte.
Det har nog aldrig varit så lugnt och stilla i Rosenhill som nu. Det värsta som händer är att någon spelar för hög musik eller glömmer vattna blommorna. Röda Masken och de andra superhjältarna använder tiden till att öva på sina superkrafter och tävla mot varandra. Lisa gillar killarna och hon är deras naturliga ledare.Men så en dag ser Lisa en tjej som hon aldrig sett förut. Hon är i samma ålder som Lisa, men hon går inte i deras skola. Snart dyker tjejen upp på de mest oväntade ställen. Hon sitter på hustak och dinglar med benen och verkar fullständigt orädd. Hon är tuffare och modigare än någon Lisa mött. Vem är hon? Och skulle hon och Lisa kanske kunna bli vänner?Böckerna om Röda Masken har sedan 2017 toppat topplistorna över både mest köpta och mest lånade barnböckerna i Sverige. Det är fartfyllda, färgstarka och spännande berättelser − med en hjältinna som man bara måste älska! Ett slags modern Pippi Långstrump med superkrafter som skildras med fantastiska illustrationer. Det här är böcker som kan få den mest ovilliga läsare att sträckläsa - och framför allt att vilja fortsätta läsa.

Elias Våhlund, Agnes(Agnieszka) Våhlund, Agnes Våhlund

Handbok för superhjältar 9