bok

Han & dom

Katarina Andersson von Bredow

Författare

Beskrivning

2020-03-04
Svenska
9-12

Författare

Katarina Andersson von Bredow

Sexornas korridor. Äntligen är den deras. Den här sommaren har alla vuxit mer än vanligt. Särskilt tjejerna. De skrattar inte längre åt Kevins skämt. Han som alltid varit kungen! Än mer irriterande är det faktum att Alicia fortfarande är ihop med Andreas och att Kevin inte kan låta bli att tänka på henne. Varför vill hon vara med en tönt som Andreas?

Samtidigt hamnar Kevin i trubbel när han lånar ut sin moped, och en olycka sker som leder till en härva av lögner och kompissvek.

Aldrig har Kevin känt sig så ensam som nu, men ibland kan hjälpen komma från oväntat håll.

Han & dom är den tredje fristående delen i Katarina von Bredows trilogi om livet på mellanstadiet. Med sträckläsardriv skildrar hon tolvåringars sociala spel så att det känns ända in i märgen.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Du & jag

Publiceringsdatum

2020-03-04

Läsordning

3

Inläsare

Ella Schartner

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789129722697

Recensioner

”Katarina von Bredow beskriver ungt liv med en sådan insikt, respekt och rikedom …” /DN

"Trilogin rullar ut en myllrande fresk, men det är ingen okomplicerad bild vi möter, snarare skuggor, dagrar och skikt vilka sällan annars friläggs. Katarina von Bredow beskriver ungt liv med en sådan insikt, respekt och rikedom i texten att skulle dessa romaner i stället ha kretsat kring tre vuxna individer, hade vi förmodligen hört henne presentera trilogin ur varenda tv-soffa och bokmagasin. /.../Fingertoppslätt och skälvande drar berättelsen också över det mest såriga i livet. Perspektivet är jämlikt, författaren står i bredd med huvudpersonerna. Katarina von Bredows trilogi är en konstlös betraktelse över livet på mellanstadiet, men allra mest avslöjar böckerna något väsentligt om vilket märkligt äventyr det innebär att vara människa."Pia Huss

 

Klättra uppåt

Om boken

Upp till nian har Victoria varit klassens mittpunkt, den som alla dras till, den som alla söker med blicken för att få bekräftelse. Men när hon börjar estetiska programmet på gymnasiet är plötsligt spelplanen en annan, med regler hon inte behärskar. Det som var coolt i hennes förra klass är helt fel i den här. Victoria dras som en magnet till teaterlektionernas stjärna Alvin, som har de blåaste ögon hon någonsin sett. Men Alvin verkar inte mer intresserad av henne än någon annan.

Så dyker hennes gamla pojkvän Jack upp. Jack som är galet snygg och ett socialt geni, men som kan vara opålitlig. Kan hon flytta några pinnhål upp genom att bli ihop med honom igen, bara för ett litet tag?

Katarina von Bredow skriver om tonårsrelationer som ingen annan. Detta är den tredje och sista delen i trilogin som börjar med Släppa taget och Tappa greppet. Böckerna är helt fristående.

Katarina Andersson von Bredow

Klättra uppåt

 

Relaterat