bok

Det som hände i källaren

Rebecka Åhlund

Författare

Beskrivning

2015-10-13
Svenska
9-12

Författare

Rebecka Åhlund

Formgivare omslag

Håkan Liljemärker

Jag rös till. Men jag kände mig märkvärdigt lugn, inte alls skraj. Alla andra verkade nervösa, men jag var det inte. När jag flyttade mig lite närmare brädet i vår lilla ring, kände jag hur golvet runt duken var varmare. Jag vet inte om jag inbillade mig, men det verkade som om temperaturen i betonggolvet steg flera grader på några sekunder. Kanske var det bara alla värmeljus som Hasan och Isabella tänt och ställt ut runt omkring oss.

Ella börjar sjuan, men inget blir riktigt som hon tänkt sig. Hennes bästisar har skaffat nya kompisar, och Ella får bara vara med ibland. Mest håller de till i Isabellas källare, med långa, smutsiga korridorer och ett förråd som luktar bensin. Där har de fest. Dricker folköl, snurrar flaskan och en kväll tar Isabella med sin mormors gamla ouijabräde. Som bara talar sanning när Ella är med.

Det som hände i källaren är en fristående fortsättning på Flickan på tavlan och Ibland blir skogen vred.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Ella

Publiceringsdatum

2015-10-13

Läsordning

3

Produktion

Papper

Bokpapper träfritt

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

Bookwell AB

Produktdetaljer

ISBN

9789129696783

Antal Sidor

167

Ryggbredd (mm)

15

Höjd (mm)

206

Vikt (kg)

0.347

Bredd (mm)

154

Recensioner

”Rebecka Åhlund är en av de bästa svenska författarna vad det gäller vardagsskrämsel för mellanåldern.” /Lotta Olsson, Borås Tidning

”Betyg 4” /Magnus Utvik, Gomorron Sverige

”Person- och miljöskildring fungerar tillfredställande och språket är rappt och lättläst. Helhetsbetyg: 4.” /BTJ

"Författaren Rebecka Åhlund har med dessa böcker skapat en bra och spännande historia om Ella, en tjej som dels lever ett väldigt normalt tonårsliv, med bästisar, relationer, skola, pojkvänner, förälskelser och besvikelser (och allt detta skildras bra), och dels har en fot i den andra världen; andar, förutsägelser, syner etc. Åhlund lyckas väl med att förena dessa två ingredienser. Person- och miljöskildring fungerar tillfredställande och språket är rappt och lättläst. Helhetsbetyg: 4."

 

Kärlek

Om boken

Jag står här för att råka springa på Maya.
Jag vet nämligen att hon gick in på ICA Supermarket för exakt fyra minuter och tolv sekunder sen. Jag kom med cykeln från sporthallen, jag såg henne bakifrån och hon såg inte mig. Men hon var ensam och jag förstod direkt att det här är min chans.

Hur känns det egentligen, det där som alla pratar om? Det som alla böcker, låtar och filmer handlar om? Det som är hemligt och lite pinsamt men samtidigt så spännande och underbart att man inte vill något hellre än berätta för ALLA!
Vi har samlat elva pirriga noveller för dig som går på mellanstadiet. De är ganska olika varandra, men alla handlar egentligen om en och samma sak: kärlek.

Medverkar gör: Oscar Danielson, Kristofer Folkhammar, Boel Gerell, Alex Haridi, Mats Jonsson, Sara Kadefors, Johanna Lindbäck, Sara Ohlsson, Sara Villius, David Wiberg och Rebecka Åhlund.

Sara Villius, Kristofer Folkhammar, Sara Ohlsson, Antologi , David Wiberg, Oscar Danielson, Alex Haridi, Boel Gerell, Sara Kadefors, Johanna Lindbäck, Rebecka Åhlund, Mats Jonsson

Kärlek

 

Relaterat