bok

Släppa taget

Katarina Andersson von Bredow

Författare

Beskrivning

2015-08-20
Svenska
12-15

Författare

Katarina Andersson von Bredow

Elsa och Stella är tvillingar. De står varandra nära och gör nästan allting tillsammans, men de är ändå väldigt olika. Stella är social, utåtriktad och ibland tanklös medan Elsa är försiktig och omtänksam och inte alls har lika lätt att ta för sig av livet som sin syster. De blir ständigt hopblandade vilket irriterar dem. Bara för att de ser likadana ut är de inte samma på insidan! Trots att de är lojala mot varandra pågår det en ständig och outtalad tävling. Om betyg och prestationer men även om kärlek och vänskap.

Nu är det sista terminen i nian. Elsa har länge varit hemligt förälskad i Elliot, något som hon inte gjort någon sak av. För henne har det räckt att få vara i hans närhet. När de får en ny dramalärare i klassen ställs saker på ända. Läraren är ung och ambitiös och vill skapa konst. Tränga djupt in i själen. Stella är eld och lågor. Äntligen ska hon få utlopp för sin längtan efter att stå på scen! Elsa är inte alls lika övertygad. Ingen ska få blottlägga hennes inre. Särskilt inte när Elliot är i närheten. Systerskapet, vänskapen och kärleken sätts på hårda prov.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

12-15

Originaltitel

Footloose

Originalspråk

Engelska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2015-08-20

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789129697773

Recensioner

www.jp.se

Katarina von Bredow: ”Pippi åker skridsko inuti mig”

www.gp.se

”… en psykologisk thriller.”

"Med Katarina von Bredows sedvanligt skickliga handlag skulle Släppa taget hur som helst blivit en engagerande historia, lätt att leva sig in i. Men nu märker jag en bit in i boken att den alltmer ter sig som en psykologisk thriller."Stina Nylén

”Det hela är intrikat uppbyggt.” GP

"Med Katarina von Bredows sedvanligt skickliga handlag skulle Släppa taget hur som helst blivit en engagerande historia, lätt att leva sig in i. Men nu märker jag en bit in i boken att den alltmer ter sig som en psykologisk thriller. Med subtila språkliga medel byggs en obehaglig stämning upp där en känslomässig katastrof dallrar i luften, osynlig för alla utom för Elsa."Stina Nylén

dolasbokblogg.blogspot.se

”Rekommenderas till er som vill ha en lätt, bra ungdomsbok om hur det är att vara kär och finna sig själv.”

”Von Bredow gestaltar lätt det svåra med att vara sig själv” /Jönköpings-Posten

lisanordahl.blogspot.se

”Katarina von Bredow träffar mitt i prick”

"Utan vidare omsvep: jag gillade verkligen den här boken och slukade den direkt."

”Det är en av de senaste månadernas absolut bästa ungdomsbok.” /Magnus Utvik

"Hon är så skicklig Bredow, hon lägger örat mot den unga människans hjärta och lyssnar vad är det som finns på insidan ... Jag gillar den här. Det är en av de senaste månadernas absolut bästa ungdomsbok. Det blir en 4:a" Magnus Utvik, SVT Gomorron Sverige

”Ännu en utmärkt ungdomsbok av Katarina von Bredow om den svåra vägen att hitta sin egen identitet.” /BTJ

"Författaren lyckas med briljans skildra Elsas frustration över att stå i skuggan av sin syster och hur hon hanterar sitt sökande efter sig själv. Språket flyter lätt och får läsaren att ständigt vilja läsa vidare. Ännu en utmärkt ungdomsbok av Katarina von Bredow om den svåra vägen att hitta sin egen identitet. Helhetsbetyg: 4."

www.svd.se

”Här är höstens bästa barnböcker”

"De går att räkna på ena handens fingrar, men visst fanns det lärare som kunde ställa allt på ända. En sådan är Vincent, tvillingsystrarna Elsa och Stellas nya dramalärare. Men medan Stella älskar honom har Elsa inte alls någon lust att vältra ut sitt inre. Inte för någon annan än för klasskompisen Elliot, han som ser ut som ett sagoväsen."

 

Klättra uppåt

Om boken

Upp till nian har Victoria varit klassens mittpunkt, den som alla dras till, den som alla söker med blicken för att få bekräftelse. Men när hon börjar estetiska programmet på gymnasiet är plötsligt spelplanen en annan, med regler hon inte behärskar. Det som var coolt i hennes förra klass är helt fel i den här. Victoria dras som en magnet till teaterlektionernas stjärna Alvin, som har de blåaste ögon hon någonsin sett. Men Alvin verkar inte mer intresserad av henne än någon annan.

Så dyker hennes gamla pojkvän Jack upp. Jack som är galet snygg och ett socialt geni, men som kan vara opålitlig. Kan hon flytta några pinnhål upp genom att bli ihop med honom igen, bara för ett litet tag?

Katarina von Bredow skriver om tonårsrelationer som ingen annan. Detta är den tredje och sista delen i trilogin som börjar med Släppa taget och Tappa greppet. Böckerna är helt fristående.

Katarina Andersson von Bredow

Klättra uppåt

Relaterat