bok

James och jättepersikan

Roald Dahl

Författare

Quentin Blake

Illustratör

Beskrivning

2016-09-13
Svenska
9-12

Författare

Roald Dahl

Illustratör

Quentin Blake

Formgivare omslag

Emilie Ekström

När James föräldrar blir uppätna av en noshörning som rymt från London Zoo måste han flytta in hos sina elaka mostrar. En dag får han ett magiskt pulver av en mystisk man. Pulvret får en persika att växa från ett nästan dött träd. Persikan växer och växer och blir gigantisk. Mostrarna börjar ta betalt av folk för att se den.

En natt smyger James in i persikan och där möter han en hop insekter som blir hans vänner. Plötsligt är de i samma storlek och kan prata med varandra. Det blir början till ett fantastiskt äventyr!

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Språk

Svenska

Originaltitel

James and the Giant Peach

Originalspråk

Engelska

Översättare

Meta Ottosson

Publiceringsdatum

2016-09-13

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789129702842

 

Danny bäst i världen

Om boken

Dannys bästa vän i hela världen är hans pappa, som är fenomenal på att berätta galna historier och hitta på festliga saker. De bor i en gammal husvagn bredvid den lilla bensinstationen de driver. En natt upptäcker Danny att pappa har smitit ut. När han kommer tillbaka avslöjar han att han i hela sitt liv haft en hemlighet för Danny. En helt fantastisk hemlighet som inte bara rör pappa, utan även byns respektabla läkare och till och med kyrkoherden! Allra mest rör den dock den oerhört otrevlige, och oerhört rike, markägaren Viktor Hassel ...

Roald Dahl är en av världens mest älskade och lästa barnboksförfattare.

Roald Dahl, Quentin Blake

Danny bäst i världen

 

Relaterat