bok

Min bästis målvakten

Maria Parr

Författare

Sofia Bengtsson

Illustratör

Beskrivning

2018-06-15
Svenska
9-12

Författare

Maria Parr

Illustratör

Sofia Bengtsson

En ny fotbollstränare gör livet surt för Lena, som är målvakt i killaget. I grannhuset funderar Trille på hur han ska imponera på den nya söta tjejen i klassen. Och på havet jagar farfar storfisken som han alltid gjort, utan att bry sig om att han börjar bli gammal.

Mycket är sig likt i den lilla byn med fjordar och fjäll inpå knuten där Trille, Lena och farfar bor, men mycket har också förändrats. Det är upplagt för dramatik och starka känslor när de går in i ett år då de får kämpa med både sig själva och naturens krafter. För vad ska man göra när alla flottar man bygger förliser, alla flaskposter man skickar driver tillbaka in i viken och ingen bryr sig om vad man egentligen kan? En sak är säker: man ska i alla fall inte ge upp!

Min bästis målvakten tilldelades Bragepriset 2017.

"Maria Parr har skapat ännu en rolig, dramatisk, varm och välskriven bok, som leder tankarna till både Pippi, Ronja och Emil."
BTJ om Tonje och det hemliga brevet

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originaltitel

Keeperen og havet

Originalspråk

Norska

Översättare

Karin Nyman

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2018-06-15

Läsordning

0

Produktion

Papper

Munken Print

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

Livonia Print Ltd

Produktdetaljer

ISBN

9789129707809

Antal Sidor

236

Ryggbredd (mm)

19

Höjd (mm)

207

Vikt (kg)

0.399

Bredd (mm)

156

Hållbarhet

Recensioner

Piteå-Tidningen

"Härlig läsupplevelse om galna upptåg och annat. Det här är en bok som passar för alla åldrar och som rymmer det mesta: Glädje och sorg, fotbollsträning och fisketurer, jobbiga syskon, vänskap och kärlek - och galna upptåg."

”Författaren Maria Parrs bok Min bästis målvakten en Astrid Lindgren-idyll med tweeniekärlek”

BTJ

”Min bästis målvakten är en underbar bok, fylld av fart, glädje och ilska. Perfekt högläsning från första till sista sidan. Helhetsbetyg: 5.” – Elsie Runnö.

 

Våffelhjärtat

Om boken

Trille är säker på en sak: Lena är hans allra bästa vän. Men han är inte riktigt lika säker på om hon tycker detsamma om honom - hon pratar nämligen aldrig om sånt. Nej, Lena är en sån som gör saker i stället, som att klättra på höga murar och hänga i linbanor. Trille är mer en sån som nervöst står nedanför och tittar på.

De bor i den lilla byn Dunk-Mathilde, med fjordar och fjäll inpå knuten. Världens bästa plats att bo på, enligt Trille. I hans källare bor farfar som han älskar så mycket att det gör ont, och inte långt därifrån bor faster-farmor som gör de godaste våfflorna i världshistorien.

Maria Parrs hyllade och älskade debutbok Våffelhjärtat fullkomligt spritter av berättarglädje. Den skildrar ett år i kompisarna Trille och Lenas liv. Roligt, sorgligt och hjärtknipande om vänskapens betydelse, fantasins makt och om allt det som är svårt när man är nio år.

Maria Parr

Våffelhjärtat

 

Relaterat