bok

Min bästis målvakten

Maria Parr

Författare

Beskrivning

2018-08-10
Svenska
9-12

Författare

Maria Parr

En ny fotbollstränare gör livet surt för Lena, som är målvakt i killaget. I grannhuset funderar Trille på hur han ska imponera på den nya söta tjejen i klassen. Och på havet jagar farfar storfisken som han alltid gjort, utan att bry sig om att han börjar bli gammal.

Mycket är sig likt i den lilla byn med fjordar och fjäll inpå knuten där Trille, Lena och farfar bor, men mycket har också förändrats. Det är upplagt för dramatik och starka känslor när de går in i ett år då de får kämpa med både sig själva och naturens krafter. För vad ska man göra när alla flottar man bygger förliser, alla flaskposter man skickar driver tillbaka in i viken och ingen bryr sig om vad man egentligen kan? En sak är säker: man ska i alla fall inte ge upp!

Min bästis målvakten tilldelades Bragepriset 2017.

"Maria Parr har skapat ännu en rolig, dramatisk, varm och välskriven bok, som leder tankarna till både Pippi, Ronja och Emil."
BTJ om Tonje och det hemliga brevet

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Språk

Svenska

Originaltitel

Keeperen og havet

Originalspråk

Norska

Översättare

Karin Nyman

Publiceringsdatum

2018-08-10

Läsordning

0

Inläsare

Charlotta Jonsson

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789129712254

Recensioner

Piteå-Tidningen

"Härlig läsupplevelse om galna upptåg och annat. Det här är en bok som passar för alla åldrar och som rymmer det mesta: Glädje och sorg, fotbollsträning och fisketurer, jobbiga syskon, vänskap och kärlek - och galna upptåg."

”Författaren Maria Parrs bok Min bästis målvakten en Astrid Lindgren-idyll med tweeniekärlek”

BTJ

”Min bästis målvakten är en underbar bok, fylld av fart, glädje och ilska. Perfekt högläsning från första till sista sidan. Helhetsbetyg: 5.” – Elsie Runnö.

 

Våffelhjärtat

Maria Parr

Våffelhjärtat

Tonje och det hemliga brevet

Om boken

Maria Parrs senaste bok har gjort dundersuccé i Norge! Innan den ens kom ut i sitt hemland var den såld till fem länder. Boken om Tonje har vunnit Bragepriset i Norge, slagit säljrekord och blivit nominerad till det norska Bokhandlerpriset som enda barnbok.

Maria Parr kallas för "en norsk Pippi" och många tycker att hon skriver i Astrid Lindgrens anda. Därför känns det extra kul att Astrids dotter Karin Nyman översätter och Marit Törnqvist har gjort omslaget och den fina kartan över Glimmerdalen till inlagan.

Tonje Glimmerdal är det enda barnet i Glimmerdalen. Hon ska snart fylla tio och är en rödlockig tjej som lever efter mottot "Full fart och bra självförtroende".

Tonje är trots deras olikheter bästa kompis med den gamle gubben Gunnvald. Han har tid att prata, han skapar mirakelmusik på sin fiol och hjälper henne att laga kälken. Och det är han som har lärt henne svischa ner för det branta berget, ända ner till fjärden.

Men så bryter Gunnvald benet och hamnar på sjukhus, och Tonje hittar ett brev som han har försökt gömma för henne. Det visar sig att han har en dotter, en vuxen dotter som är på väg till Glimmerdalen, och som vill sälja Gunnvalds gård. Boken tar en helt ny vändning ...

Det är perfekt högläsning med dramatik från första till sista sidan!

Maria Parr

Tonje och det hemliga brevet

Relaterat