bok

Törnrosa

Lena Sjöberg

Författare

Lena Sjöberg

Illustratör

Inbunden

Ändra format

Beskrivning

2018-01-09
Svenska
3-6

Författare

Lena Sjöberg

Illustratör

Lena Sjöberg

Formgivare omslag

Jeanette Wigren

Sagan om prinsessan Törnrosa som sov bakom en törnroshäck i 100 år känner de flesta till. Men vackrare än så här har Törnrosa har aldrig varit! Lena Sjöbergs fantastiska bilder är sagolika in i minsta detalj.

Törnrosa diplomerades som enda barnbok av Svensk Bokkonst 2009 och nominerades till Kolla 2010.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2018-01-09

Produktion

Papper

G-print

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129710526

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

9

Höjd (mm)

206

Vikt (kg)

0.219

Bredd (mm)

185

Recensioner

BTJ

"Den välkända sagan återberättas på ett målande språk. Lena Sjöbergs bilder är vackert dekorativa och härligt detaljrika. Helhetsbetyg: 4" - Anne-Marie Karlsson.

”Bilderböcker att förenas kring”

"Nu har turen kommit till Törnrosa, kanske sagornas saga? Lena Sjöberg har gjort drömska, glada, dekorativa bilder som för tankarna både till medeltid och 50-tal i färg och formspråk (Rabén & Sjögren).Feerna kallas här ”kloka gummor” och avbildas som ett gäng äldre tanter på dopkalas.Rosorna slingrar, trapporna till tornrummet vindlar livsfarligt, men bröllopstaffeln dignar avläckerheter på slutbilden."Värmlands Folkblad

www.arbetarbladet.se

”Javisst, så ska det förstås se ut.”

"Det känns fint att Törnrosa får komma hem från Hollywood. Det känns faktiskt som att hon aldrig hade lämnat oss när man har bläddrat igenom Lena Sjöbergs kongeniala skapelse några gånger. Bildspråket fungerar direkt. Det är humoristiskt, varmt men icke insmickrande, detaljrikt. Och då återstår ändå att nämna alla finurliga anfanger som inleder avsnitten."Bodil Juggas, Arbetarbladet

www.vt.se

”en Törnrosa för hela världen.”

"Lena Sjöbergs illustrationer är oväntade och nyskapande. Sjöbergs Törnrosa är ingen blond västerländsk flicka som nödvändigtvis bor i Sverige. Den här Törnrosa-sagan skulle kunna utspela sig var som helst i världen i vilken kultur som helst när som helst. Det är bra tycker jag. Det bäddar för en bred och mångkulturell publik. Det här är en Törnrosa för hela världen."Karin Hertz

 

Nu firar vi jul

Om boken

Snart är julen här!Nu firar vi jul är en vacker samlingsvolym där julstämningen är på topp redan från första sidan. Kryp upp i soffan med någon du tycker om och läs klassiska julberättelser av våra allra mest älskade författare och illustratörer, som Astrid Lindgrens Titta Madicken, det snöar och den nya klassikern Räven och tomten. Upplev den allra första, förtrollade julnatten i Jul i stallet och läs om hur det gick till när Mamma Mu och Kråkan firade jul tillsammans. Här finns också nyskrivna och nyillustrerade berättelser om julen, de allra mest stämningsfulla julsångerna, de roligaste julpysslen och enkla recept på smaskigt julgodis. Helt enkelt en perfekt present till alla som otåligt väntar på att tomten ska komma.

Jujja Wieslander, Astrid Lindgren, Antologi , Lena Sjöberg, Ellen Karlsson, Julia Wiberg

Nu firar vi jul

 

Relaterat

Nyheter

9 nya pekböcker för de yngsta läsarna!

Nu finns flera nya pekböcker i tålig kartong med färgglada bilder och lagom lång text för de yngsta. Böcker som väcker lusten till naturen, som skildrar naturens under och bjuder på kära återseenden med Alfons Åberg, Lilla Anna och den lilla kaninen Obi. Böcker som tål att läsas om och om igen!

Under ett rabarberblad blir barnskiva!

Poesi möter musik när Lena Sjöbergs hyllade bok Under ett rabarberblad blir barnskiva i tonsättning av Anja Bigrell.

Vinnare av Svensk Bokkonst 2019!

Svensk Bokkonst har presenterat pristagarna för 2019. Bland dem finns Luftslott och synvillor av Björn Bergenholtz och Min syster är ett spöke av Lena Sjöberg.

Lena Sjöbergs finstämda Nattvisa tonsätts av Lars Winnerbäck

I Lena Sjöbergs nya bok, Nattvisa, får vi följa med på en stämningsfull promenad i månskenet, bland hoande ugglor, nyfödda kattungar och glittriga lastbilar.

”Oro bor i ordet Corona”

Vi fick en pratstund med Lena Sjöberg som är en av våra mest hyllade barnboksskapare och bjuder på dikten ”Oro” ur hennes diktsamling Min syster är ett spöke.