bok

Loui & Rio Kampen mot tramset

Sofia Lundberg

Författare

Daniel Blomqvist

Illustratör

Inbunden

Fler format

Beskrivning

2021-09-03
Svenska
6-9

Författare

Sofia Lundberg

Illustratör

Daniel Blomqvist

Formgivare omslag

Maria Svedberg

Lärarhandledningar

Kampenmottramset.pdf

Fantasi och annat trams är det värsta Loui och Rio vet. De är bästa vänner och har startat en vetenskapsklubb för att göra världen lite bättre. Men hur ska de tackla fantasin när den plötsligt tränger in i verkligheten?

En kväll när Loui och Rio har möte i klubben dyker det upp en underlig liten varelse som de inte hittar någon vetenskaplig förklaring till. Och dagen efter är alla vuxna så märkligt deppiga. I tidningen står det att en livs levande drake har dykt upp i stan. Vad är det som händer? Har drakarna tinat upp ur permafrosten? Kan det vara drakgift som har gjort alla så deppiga?

Sakta går det upp för Loui och Rio att det inte bara är drakar som har lyckats förflytta sig från fantasin till verkligheten. En massa andra helt påhittade och tramsiga monster har också följt med. Ska Loui och Rio lyckas stoppa deras framfart innan det är för sent?

Kampen mot tramset är ett vilt äventyr fullspäckat med galna inslag och en hyllning till fantasin. Berättelsen är fyrfärgsillustrerad av graffitikonstnären Puppet, Daniel Blomqvist.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Serie

Loui & Rio

Publiceringsdatum

2021-09-03

Läsordning

1

Produktion

Papper

Arctic Volume Ivory

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129731866

Antal Sidor

140

Ryggbredd (mm)

18

Höjd (mm)

208

Vikt (kg)

0.425

Bredd (mm)

155

Recensioner

BTJ

”Barnboksdebuterande Sofia Lundberg har skapat en riktig dagdröm som spelas upp för läsarens inre. Daniel Puppet Blomqvists häftiga, färgglada illustrationer är välgjorda och fångar detaljer och sammanhang i texten på ett utmärkt sätt.

Läsningen känns som en härlig tecknad film och budskapet är – trots vetenskapens viktighet – att det är ett måste att ha roligt! Helhetsbetyg: 4.” Eva E:Son Fransson

 

Loui & Rio Regnbågsträskets hemlighet

Om boken

Ett vidunderligt stjärnfall, glada människor med regnbågsfärgat hår och tre pyttesmå figurer som plötsligt dyker upp i en trombon. Ingenting är sig likt sedan Louis mormor blev hedersmedlem i Louis och Rios vetenskapsklubb. Vad är det som har hänt med träsket i skogen? Var kommer alla knasiga, fantastiska varelser ifrån? Och vad är det som mormor har så bråttom med att fixa?

Det är helt klart mystiska saker i görningen och det är verkar inte bättre än att Louis mormor har ett finger med i spelet. Det är verkligen tur att hon har Loui och Rio, för nu behövs deras list för att ställa allt till rätta!

Regnbågsträskets hemlighet är en fristående fortsättning på Kampen mot tramset! Ett härligt vildsint äventyr och en hyllning till fantasi och snällhet. Berättelsen är fyrfärgsillustrerad av graffitikonstnären Puppet, Daniel Blomqvist.

Sofia Lundberg, Daniel Blomqvist

Loui & Rio Regnbågsträskets hemlighet

 

 

Relaterat

Nyheter

Upptäck höstens nya lärarhandledningar

Vill ni arbeta mer kring böckerna ni läser? Nu har vi tagit fram ännu fler lärarhandledningar för olika årskurser och ett nytt fördjupningsmaterial som passar på förskolan.

Trams blir smart baklänges!

Får man verkligen vara hur tramsig som helst i en barnbok? Läs och avgör för här kommer första delen av en ny lekfull bokserie. Kampen mot tramset av internationella bästsäljarförfattaren Sofia Lundberg och kända graffitimålaren Puppet, Daniel Blomqvist är en hyllning till fantasin och ett fartfyllt äventyr för hela familjen.