bok

Prosit

Klara Persson

Författare

Klara Persson

Illustratör

Beskrivning

2021-05-28
Svenska
3-6

Författare

Klara Persson

Illustratör

Klara Persson

Formgivare omslag

Klara Persson

Finstämt om att hitta sin plats i världen, av flerfaldigt prisbelönta bilderbokskonstnären Klara Persson.

Isabella är den som alltid hamnar lite bakom alla andra, den som säger "Prosit!" när de andra nyser. De märker knappt att hon är där. Så har det alltid varit.

Men en dag händer något! Isabella träffar några som hon aldrig träffat förut, det är två turister som har kommit till staden där hon bor. De undrar om Isabella kan visa vägen till någon sevärdhet.

Ska Isabella vara den som går först och visar vägen? Det har aldrig hänt förut! Men vägen är bred, kanske kan de gå bredvid varandra istället.

En tänkvärd bok om att vara utanför, i samma anda som Klara Perssons tidigare uppmärksammade bilderböcker.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2021-05-28

Produktion

Papper

Munken Print White

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129733389

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

10

Höjd (mm)

288

Vikt (kg)

0.356

Bredd (mm)

222

Recensioner

Dagens Nyheter

”Klara Perssons bildspråk är egensinnigt, med runda figurer och balanserad färgskala. […] Klara Persson arbetar också med en diskret humor som syns i blickar eller ovanliga vinklar.” Lotta Olsson

Aftonbladet

”En enkel och fin historia om vikten av att bli sedd.” Petter Lindgren

Borås Tidning

”Prosit är en tankeväckande bok om omtanke och gemenskap.” Jonna Fries

Borås Tidning

”Tankevåckande och dramatisk bilderbok om utanforskap och gemenskap.”

BTJ

”Texten, avskalad och poetisk, rymmer ett existentiellt djup som kan engagera läsare i alla åldrar.

Perssons bilder minner något om Jockum Nordströms men har sin egen uttrycksfulla identitet som gör att också de bjuder in till många läsningar och långt djuptittande. Prosit är en genuin bilderbok i betydelsen att text och bilder är symbiotiskt odelbara. Isabella öppnar ögon och väcker goda känslor. Prosit är viktig! Helhetsbetyg: 4." Jan Hansson

 

Snurrar runt

Om boken

Titta, vad är det som snurrar runt?
Det är hunden som jagar sin svans, och alla hjulen på bilen.Oemotståndligt lekfulla och finurliga pekböcker av den hyllade bilderboksskaparen Klara Persson. Med bilder att undersöka om och om igen och i tålig kartong för de allra minsta att bläddra i!

Klara Persson, Klara Persson

Snurrar runt

 

Relaterat

Äppelkänslan

Om boken

"Det här är en bilderbok som kommer att bli uppskattad. Av barn för att den hjälper dem att sätta ord på en känsla och av föräldrarna för att den hjälper dem att minnas."
Emelie Ljungberg, Östgöta CorrespondentenÄppelkänslan = saknad + stark kärlekDet börjar så bra, en ledig dag med spel, äpplen och kex. Sen blir det kaffe och mys i soffan. Det är underbart att bli kittlad, att bara få vara tillsammans. Men från ingenstans kommer ”läggdags” och plötsligt tar ilskan över, den mysiga lekstunden förvandlas till bråk. Varför blev det så här? Hur kan man bli så arg när man precis haft det så bra?Ingen kan som Emma och Lisen Adbåge skildra starka känslostormar, dumma bråk men också känslan i att få landa i en mjuk famn när ilskan lagt sig.

Lisen Adbåge, Emma AdBåge

Äppelkänslan

Nyheter

Klara Persson vinnare av Svensk Bokkonst 2020

Svensk Bokkonst har presenterat pristagarna för 2020 och bland de 25 utvalda böckerna finns Klara Perssons Gojan.

När kommer bebisen?

Hur många mackor ska man behöva äta innan syskonet föds, egentligen? Från prisbelönta Klara Persson och Marika Maijala kommer Kom hit då! – en finurlig bok om den långa och otåliga väntan på syskon.

Kritikerfavorit om utanförskap och gemenskap

Isabella hamnar alltid bakom andra. Men vad skulle hända om hon fick vara den man följer efter och lyssnar på? Prosit är en berörande bilderbok om att hitta sin plats i världen, av flerfaldigt prisbelönta bilderbokskonstnären Klara Persson.

Alma-nominerade Klara Persson i ny form

Prisbelönta Klara Persson är tillbaka med en underfundig och rolig bilderbok för de yngre läsarna. Gojan är en småbarnsbok som onekligen väcker habegär – och som är baserad på en verklig person.

”Snillrikt, originellt, känsligt”

Hur vet man var man passar, och vem man passar ihop med? Prisbelönta Klara Perssons nya bok Det fattas något här hyllas av en enhällig kritikerkår.