Över näktergalens golv

Lian Hearn

Författare

Beskrivning

2005-11-01
9-12

Författare

Lian Hearn

Den medeltida japanska bergsbyn anfalls av våldsamma samurajer. Byn förblöder, men som av en slump undkommer den 15-årige Takeo blodbadet. En märklig vandrare tar pojken under sitt beskydd, och där kan en fantastisk resa börja. En inre resa under vilken pojken utvecklas till man, och en yttre resa mot hämnd och en oviss framtid. En fantastisk, nyskapande, fantasyroman, som utspelar sig i historisk, feodal japansk miljö.

"Över näktergalens golv" är den första delen i trilogin "Sagan om klanen Otori". Det är en mäktig, episk berättelse om ära och lojalitet, hämnd och förräderi, skönhet och makt, och om den överväldigande kärlekens passion.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originaltitel

Across the nightingale floor

Originalspråk

Engelska

Publiceringsdatum

2005-11-01

Läsordning

0

Inläsare

Shanti Rooney

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789172257214

Format

 

Om boken

Den medeltida japanska bergsbyn anfalls av våldsamma samurajer. Byn förblöder, men som av en slump undkommer den 15-årige Takeo blodbadet. En märklig vandrare tar pojken under sitt beskydd, och där kan en fantastisk resa börja. En inre resa under vilken pojken utvecklas till man, och en yttre resa mot hämnd och en oviss framtid. En fantastisk, nyskapande, fantasyroman, som utspelar sig i historisk, feodal japansk miljö. "Över näktergalens golv" är den första delen i trilogin "Sagan om klanen Otori". Det är en mäktig, episk berättelse om ära och lojalitet, hämnd och förräderi, skönhet och makt, och om den överväldigande kärlekens passion.

Lian Hearn

Över näktergalens golv

Relaterat