bok

Vägen följer hjärtat

Alanya 1

Iselin B Alvestad

Författare

Beskrivning

2009-04-17
9-12

Författare

Iselin B Alvestad

Alanya växer upp i den sömniga och fredliga lilla byn Mumbyville tillsammans med sin "farbror" Pip och "faster" Munny. En dag invaderas byn av hemska ryttare som visar sig vara på jakt efter Alanya! Hon lyckas fly men farbrodern har inte samma tur utan tillfångatas av ryttarna.
Tillsammans med trollkarlen Kasimir beger sig Alanya till huvudstaden för att försöka rädda sin farbror. Snart inser hon att hon inte är som andra flickor, och det som började som en uppgörelse med ondskan som lägrat landet, blir snart till en uppgörelse med hennes egen familj …

Spännande och välskriven fantasy om att lita på sig själv. Mycket humor och värme.


Fick det norska förlaget Aschehougs debutantstipendium 2007.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originaltitel

Alanya Veijen fölger hjertet

Originalspråk

Norska

Översättare

Mona Eriksson

Publiceringsdatum

2009-04-17

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789173710800

Antal Sidor

192

Ryggbredd (mm)

18

Höjd (mm)

200

Vikt (kg)

0.328

Bredd (mm)

137

 

Drakarna vaknar

Om boken

Förbannelsen vilar fortfarande över Aryak, och Alanya är den enda som kan häva den ...

Våren återvänder till Aryak efter att Alanya och hennes följeslagare lyckats jaga bort häxan från Abylon. Men lugnet blir kortvarigt. Pip, som sitter på tronen i Alanyas ställe, börjar förändras. Och varför beter sig Haimo så underligt? Sakta förstår Alanya att någonting är fel, mycket fel. Förbannelsen vilar fortfarande över Aryak, och Alanya är den enda som kan häva den. För att lyckas måste hon väcka draken … Fristående fortsättning på Vägen följer hjärtat.

Iselins karaktärer är hennes vänner, och inte sällan överraskar de henne när hon börjar skriva. Trots att hon redan har tänkt ut hur det ska gå, gör karaktärerna ofta något helt annorlunda! Det tog Iselin lång tid att utveckla den värld som Alanya lever i; mer exakt sju år från att karaktärerna Alanya och hennes farbror Pips första äventyr blev debutboken Vägen följer hjärtat (som fick det norska förlaget Aschehougs debutantstipendium 2007).

Iselins råd till läsarna: Tro på dig själv och dina drömmar. Våga följa hjärtats röst.
Vilken bok glömmer Iselin aldrig? Momo - Kampen om tiden, av Mikael Ende.

"Lovande fantasydebut."
Bokavisen om Vägen följer hjärtat

Iselin B Alvestad

Drakarna vaknar

Relaterat

Handbok för superhjältar 9

Om boken

Riktiga vänner sviker inte.
Det har nog aldrig varit så lugnt och stilla i Rosenhill som nu. Det värsta som händer är att någon spelar för hög musik eller glömmer vattna blommorna. Röda Masken och de andra superhjältarna använder tiden till att öva på sina superkrafter och tävla mot varandra. Lisa gillar killarna och hon är deras naturliga ledare.Men så en dag ser Lisa en tjej som hon aldrig sett förut. Hon är i samma ålder som Lisa, men hon går inte i deras skola. Snart dyker tjejen upp på de mest oväntade ställen. Hon sitter på hustak och dinglar med benen och verkar fullständigt orädd. Hon är tuffare och modigare än någon Lisa mött. Vem är hon? Och skulle hon och Lisa kanske kunna bli vänner?Böckerna om Röda Masken har sedan 2017 toppat topplistorna över både mest köpta och mest lånade barnböckerna i Sverige. Det är fartfyllda, färgstarka och spännande berättelser − med en hjältinna som man bara måste älska! Ett slags modern Pippi Långstrump med superkrafter som skildras med fantastiska illustrationer. Det här är böcker som kan få den mest ovilliga läsare att sträckläsa - och framför allt att vilja fortsätta läsa.

Elias Våhlund, Agnes(Agnieszka) Våhlund, Agnes Våhlund

Handbok för superhjältar 9