bok

Syskonsagor

Antologi

Författare

Beskrivning

2009-05-19
Svenska
3-6

Författare

Antologi

Fem sagor om syskon.

Stora syster Lille bror:
Varje morgon går Stora syster och Lille bror ut i världen. Först brukar de gå till Kalmartanten och äta av hennes karameller. Sen går de till Äppelfarbrorn och tittar på skeppet i flaskan. Sist hälsar de på Underbara Urban. Då hoppar Underbara Urban för dem så hela huset skakar.

Olle får en syster:
I Bullerbyn bor det sex barn. Lisa, Bosse och Lasse bor i Mellangården, Britta och Anna i Norrgården. I Sörgården bor Olle, men han har inga syskon alls. Men så får han en syster, fast hon är väldigt ful och skrynklig …

Lilla syster Kanin eller Berättelsen om den feta näktergalen:
Storebror ska vara barnvakt åt lilla syster Kanin, men det är inte alltid så lätt …

Barnen på Bråkmakargatan:
Lotta är arg för att hon inte är lika stor som sina syskon, Jonas och Mia-Maria. Men ibland får hon ändå vara med dem och leka.

Lillebror och natten:
Kan mörker sova? undrar Lillebror.
Tankarna på alla farliga nattdjur som bor under sängen gör det omöjligt att stänga ögonen. Storebror förklarar att det inte finns något att vara rädd för, att mörker inte är något farligt. Men hur vet mörkret där nere i källaren när dagen är slut och det är tid att stiga upp och borsta tänderna och göra jorden mörk?

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2009-05-19

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789174210019

Format

 

Vi upptäcker naturen

Om boken

”Full med lättlästa fakta om det lilla och det stora /…/ De färgglada bilderna är välvalda och styckena så finurligt infogade att boken upplevs som en helhet. /…/ Utmärkt!"
Helhetsbetyg: 5 av 5. – Uno Nilsson. Bibliotekstjänst
Ut och upptäck! Här kommer en lekfull och faktaspäckad antologi med allt du behöver veta om våra vanligaste växter och djur. Lär dig se skillnad mellan en torsk och en gädda, hur honung blir till och vilket fotspår som hör till vilket djur i skogen. Dessutom får du pysseltips om hur man färgar vitsippor, gör egna såpbubblor eller planterar harpluttar. Och mycket mer!Bakom text och bild står några av våra allra största barnboksskapare: Emma AdBåge, Sarah Sheppard, Björn Bergenholtz och många fler. En matig samlingsvolym som inspirerar till utflykter i skog och mark under alla fyra årstider, och som lyfter fram allt vackert som finns omkring oss - som vi måste vara rädda om.

Sarah Sheppard, Emma AdBåge, Björn Bergenholtz, Antologi , Ulf Svedberg, Martin Emtenäs, Julia Undén Wiberg, Lars Klinting, Charlotte Ramel, Sven Nordqvist, Sarah Sheppard, Emma AdBåge, Cecilia Heikkilä, Charlotte Ramel, Lena Anderson, Björn Bergenholtz, Lars Klinting, Maja Sten

Vi upptäcker naturen

Roliga ramsor

Om boken

Kan du fortsättningen på En sjöman for till aj, aj aj? Och hur var det nu med Pelle Plutt eller råttan som kokar te? Här kommer en samlingsvolym med alla de bästa ramsorna, rimmen, tungvrickarna och gåtorna. Både välkända ramsor och sådana du kanske aldrig hört förut. Här finns också klapplekar, räkneramsor, hopprepslekar och mycket annat skoj. Passar perfekt på skolgården eller i förskolan. Fräckt, klurigt och med bubblande språkglädje, med lekfulla, fnissiga bilder av Maria Källström.

Antologi , Maria Källström

Roliga ramsor

Relaterat

Handbok för superhjältar 9

Om boken

Riktiga vänner sviker inte.
Det har nog aldrig varit så lugnt och stilla i Rosenhill som nu. Det värsta som händer är att någon spelar för hög musik eller glömmer vattna blommorna. Röda Masken och de andra superhjältarna använder tiden till att öva på sina superkrafter och tävla mot varandra. Lisa gillar killarna och hon är deras naturliga ledare.Men så en dag ser Lisa en tjej som hon aldrig sett förut. Hon är i samma ålder som Lisa, men hon går inte i deras skola. Snart dyker tjejen upp på de mest oväntade ställen. Hon sitter på hustak och dinglar med benen och verkar fullständigt orädd. Hon är tuffare och modigare än någon Lisa mött. Vem är hon? Och skulle hon och Lisa kanske kunna bli vänner?Böckerna om Röda Masken har sedan 2017 toppat topplistorna över både mest köpta och mest lånade barnböckerna i Sverige. Det är fartfyllda, färgstarka och spännande berättelser − med en hjältinna som man bara måste älska! Ett slags modern Pippi Långstrump med superkrafter som skildras med fantastiska illustrationer. Det här är böcker som kan få den mest ovilliga läsare att sträckläsa - och framför allt att vilja fortsätta läsa.

Elias Våhlund, Agnes(Agnieszka) Våhlund, Agnes Våhlund

Handbok för superhjältar 9