bok

101 saker du ska göra innan du blir gammal och tråkig

Richard Horne

Författare

Helen Szirtes

Författare

Beskrivning

2006-08-24
9-12

Författare

Richard Horne, Helen Szirtes

Har du skickat flaskpost? Sett ett spöke? Börjat samla på något? Tagit hand om ett djur? Lärt dig ett partytrick? Färgat håret? Gjort en egen webbsajt? Träffat någon kändis?

Här är boken som får dig att göra det! 101 saker du ska göra innan du blir gammal och tråkig. Boken är full av roliga idéer att ägna helger och lediga dagar åt; och så fort man klarat av ett uppdrag klistrar man i en stjärna och bockar av i listan.

Boken är barn- och ungdomsuppföljaren till 101 saker du ska göra innan du dör.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originaltitel

101 Things To Do Before ...

Originalspråk

Svenska

Översättare

Thorbjörn Nilsson

Publiceringsdatum

2006-08-24

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789185243709

Antal Sidor

216

Vikt (kg)

0.31

 

101 saker du behöver veta ... eller inte

Om boken

Varför är himlen blå? Hur kan en fågel stå på ett elstängsel utan att få en stöt? Vem uppfann papper? Hur överlever man en lavin? Vad är det för vits med skottår? Vilket är det populäraste husdjuret i världen? Hur många stjärnor finns det i Vintergatan? Varför är vattnet i havet salt? 101 av livets viktigaste frågor och svar hittar du i 101 saker du behöver veta... eller inte. För alla vetgiriga från 9 år och uppåt!

Richard Horne, Tracey Turner, Richard Horne

101 saker du behöver veta ... eller inte

Relaterat

Jag tappade min tand

Om boken

Jag tappade min tand är en galen bilderbok på rim fyller ett hål i barnboksutgivningen. Boken bjuder på stor igenkänning i det fascinerande och speciella med att ha en lös mjölktand.
"Jag vickar och vickar och ingenting händeroch så kan det va när man vickar på tänderMan vickar och vickar i massor av darMan vickar och vickar, men tanden är kvar"En tand sitter löst, jättejättelöst. Den hänger bara på en tunn, tunn tråd i gapet. Det är så frestande att vicka, vicka, och vicka. Men så P L O P P lossnar faktiskt tanden. Äntligen! Tanden är ute, men var tog den vägen? Kvar är bara en glugg.Jag tappade min tand är skriven av uppmärksammade rimmästaren Nils Andersson som 2021 prisades med Lennart Hellsing-stipendiet. Illustrationerna är gjorda av populära finska Sanna Mander som belönats med Finlandiapriset och Rudolf Koivu-priset i hemlandet. Detta är Andersson och Manders första samarbete i bokform.Presstexter om Nils Anderssons tidigare böcker:”Våra stadsdjur är något så sällsynt som en bok som är rolig från början till slut.” Expressen”Nils Anderssons fyndiga rim ökar lusten att resten av dagen tala på vers .” Sydsvenskan”Rent språkligt är boken en pralin – med ordglädje som främsta eftersmak.” DN

Nils Andersson, Sanna Mander

Jag tappade min tand

Roliga ramsor

Om boken

Kan du fortsättningen på En sjöman for till aj, aj aj? Och hur var det nu med Pelle Plutt eller råttan som kokar te? Här kommer en samlingsvolym med alla de bästa ramsorna, rimmen, tungvrickarna och gåtorna. Både välkända ramsor och sådana du kanske aldrig hört förut. Här finns också klapplekar, räkneramsor, hopprepslekar och mycket annat skoj. Passar perfekt på skolgården eller i förskolan. Fräckt, klurigt och med bubblande språkglädje, med lekfulla, fnissiga bilder av Maria Källström.

Antologi , Maria Källström

Roliga ramsor