bok

101 saker du ska göra innan du blir gammal och tråkig

Richard Horne

Författare

Helen Szirtes

Författare

Beskrivning

2006-08-24
9-12

Författare

Richard Horne, Helen Szirtes

Har du skickat flaskpost? Sett ett spöke? Börjat samla på något? Tagit hand om ett djur? Lärt dig ett partytrick? Färgat håret? Gjort en egen webbsajt? Träffat någon kändis?

Här är boken som får dig att göra det! 101 saker du ska göra innan du blir gammal och tråkig. Boken är full av roliga idéer att ägna helger och lediga dagar åt; och så fort man klarat av ett uppdrag klistrar man i en stjärna och bockar av i listan.

Boken är barn- och ungdomsuppföljaren till 101 saker du ska göra innan du dör.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originaltitel

101 Things To Do Before ...

Originalspråk

Svenska

Översättare

Thorbjörn Nilsson

Publiceringsdatum

2006-08-24

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789185243709

Antal Sidor

216

Vikt (kg)

0.31

 

101 saker du behöver veta ... eller inte

Om boken

Varför är himlen blå? Hur kan en fågel stå på ett elstängsel utan att få en stöt? Vem uppfann papper? Hur överlever man en lavin? Vad är det för vits med skottår? Vilket är det populäraste husdjuret i världen? Hur många stjärnor finns det i Vintergatan? Varför är vattnet i havet salt? 101 av livets viktigaste frågor och svar hittar du i 101 saker du behöver veta... eller inte. För alla vetgiriga från 9 år och uppåt!

Richard Horne, Tracey Turner, Richard Horne

101 saker du behöver veta ... eller inte

Relaterat

Här kommer brandflygplanet

Om boken

Halvan bekämpar skogsbränder! En ny del i succéserien om Halvan.

Halvan är brandflygare, det betyder att han är pilot på ett brandflygplan. Hans jobb är att släcka bränder från luften med hjälp av sitt flygplan. Eftersom jorden har blivit varmare och torrare så brinner det mer i våra skogar. Larmmottagaren Louise har fått in ett larm om en skogsbrand och Halvan och hans kollegor måste genast rycka ut. Med hjälp av flygplanens skopor kan de skopa upp vatten ur en sjö i närheten av branden. Det tar tid att släcka en skogsbrand, men framåt kvällen har de äntligen lyckats!

Lär dig om pontoner, skopor, roder, vattentankar, skogsbränder och mycket mer i denna faktaspäckade bok om brandflygplan för de minsta fordonsälskarna.

Arne Norlin, Jonas Burman

Här kommer brandflygplanet