bok

Det handlar om kärlek

8 berättelser

Antologi

Författare

Catharina Tham

Illustratör

Beskrivning

2002-09-12
Svenska

Författare

Antologi

Illustratör

Catharina Tham

Om kärlek på allvar och på riktigt. Medverkande: Inger Edelfeldt, Mikael Engström, Lin Hallberg, Christina Herrström, Bo R Holmberg, Maria Küchen, Gunilla Linn Persson och Eva Susso. Några av Sveriges bästa författare har skrivit var sin novell om kärlek. Kärleken kan se ut på många olika sätt när man är nio, tio år. Den man vill vara ihop med får hjärtat att bulta hårt av förväntan, bästisens svek känns så det svider i hela magen. Vuxna förstår inte alltid hur stark och viktig kärleken faktiskt är, fast man är barn. Kärlek är på allvar och på riktigt. Framför allt, det är så härligt! Barnen i en tredje- eller fjärdeklass är väldigt olika och har kommit olika långt, både vad gäller läsning och kärlek. Därför är Det handlar om kärlek en bok som räcker länge. Novellerna varierar till både innehåll och längd, men de har alla det gemensamt att de handlar om riktig kärlek, på allvar, skildrat med ett djup som lockar till omläsning. Omslag: Catharina Tham Läsarålder: 8-11 år

Detaljer

Bokinformation

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2002-09-12

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789188877963

Antal Sidor

187

Höjd (mm)

210

Vikt (kg)

0.378

 

Roliga ramsor

Om boken

Kan du fortsättningen på En sjöman for till aj, aj aj? Och hur var det nu med Pelle Plutt eller råttan som kokar te? Här kommer en samlingsvolym med alla de bästa ramsorna, rimmen, tungvrickarna och gåtorna. Både välkända ramsor och sådana du kanske aldrig hört förut. Här finns också klapplekar, räkneramsor, hopprepslekar och mycket annat skoj. Passar perfekt på skolgården eller i förskolan. Fräckt, klurigt och med bubblande språkglädje, med lekfulla, fnissiga bilder av Maria Källström.

Antologi , Maria Källström

Roliga ramsor

 

Relaterat

Fluff

Om boken

Fluff! ropar jag.
FLUFF! skriker jag.Fluff, gråter jag.Men du är borta.Om man har en liten kanin som man älskar över allt annat är det lätt att tänka på alla faror som lurar. Skator med vassa näbbar, hungriga örnar och fästingar i gräset. Nej, då är det säkrast för en liten kanin som Fluff att stanna hemma, inne i sin trygga bur. Men på sommarens soligaste dag händer det värsta. Fluff tar ett skutt ut genom dörren – in i det höga gräset – och är försvunnen. Nu börjar sökandet efter en liten, vit och fluffig kanin. Han måste hittas! Fast tänk om Fluff inte alls är borta, bara någon annanstans? Och tänk om det finns mer att hitta, där ute i det fria?Prisbelönta Annica Hedin skildrar mästerligt och finurligt något så sorgligt som att tappa bort ett husdjur. Och kan man skydda den man älskar mot allt som är farligt? Med färgsprakande och uttrycksfulla illustrationer av Erik Svetoft.

Annica Hedin, Erik Svetoft

Fluff