bok

Slå tillbaka!

Om vardagsrädsla & systerskap

Johanna Palmström

Författare

Moa Elf Karlén

Författare

Beskrivning

2005-02-21
Svenska
Unga vuxna

Författare

Johanna Palmström, Moa Elf Karlén

Det finns en tjejkarta. Tjejer undviker att gå genom parken sent på kvällen, tjejer slår en blick över axeln och håller avståndet till buskarna vid sidan av vägen. Tjejer tar en omväg, utan att riktigt veta varför.

Den här boken handlar om vardagsrädsla och alla de tjejer som jobbar för en förändring. Författarna har träffat hemliga tjejgrupper i små svenska städer, nätverk, middagssällskap, tjejjourer och jämställdhetsgrupper på skolor. De har pratat med dem om rädsla, rygghet och frihet. De fick svar på frågan: Hur ska vi göra?

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

Unga vuxna

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2005-02-21

Omslagsfotograf

Elina Nilsson

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789188879998

Antal Sidor

168

Ryggbredd (mm)

10

Höjd (mm)

200

Vikt (kg)

0.266

Bredd (mm)

150

 

Äga rum

Om boken

Feminismen är inte död! Den finns överallt! Dagens feminister visar att det finns nya sätt att tänka, vara och göra. Äga rum är ett manifest över den unga feministiska rörelsens frågor, tankar och drömmar! Texterna är helt nyskrivna av unga tjejer och killar med skiftande bakgrund. Boken är ett uppslagsverk över den unga feministiska rörelsen i Sverige idag. Helt nödvändig läsning för alla med minsta intresse för jämställdhet och könsbalans!

Johanna Palmström, Moa Elf Karlén

Äga rum

Relaterat

Fluff

Om boken

Fluff! ropar jag.
FLUFF! skriker jag.Fluff, gråter jag.Men du är borta.Om man har en liten kanin som man älskar över allt annat är det lätt att tänka på alla faror som lurar. Skator med vassa näbbar, hungriga örnar och fästingar i gräset. Nej, då är det säkrast för en liten kanin som Fluff att stanna hemma, inne i sin trygga bur. Men på sommarens soligaste dag händer det värsta. Fluff tar ett skutt ut genom dörren – in i det höga gräset – och är försvunnen. Nu börjar sökandet efter en liten, vit och fluffig kanin. Han måste hittas! Fast tänk om Fluff inte alls är borta, bara någon annanstans? Och tänk om det finns mer att hitta, där ute i det fria?Prisbelönta Annica Hedin skildrar mästerligt och finurligt något så sorgligt som att tappa bort ett husdjur. Och kan man skydda den man älskar mot allt som är farligt? Med färgsprakande och uttrycksfulla illustrationer av Erik Svetoft.

Annica Hedin, Erik Svetoft

Fluff