bok

Slå tillbaka!

Om vardagsrädsla & systerskap

Johanna Palmström

Författare

Moa Elf Karlén

Författare

Beskrivning

2005-02-21
Svenska
Unga vuxna

Författare

Johanna Palmström, Moa Elf Karlén

Det finns en tjejkarta. Tjejer undviker att gå genom parken sent på kvällen, tjejer slår en blick över axeln och håller avståndet till buskarna vid sidan av vägen. Tjejer tar en omväg, utan att riktigt veta varför.

Den här boken handlar om vardagsrädsla och alla de tjejer som jobbar för en förändring. Författarna har träffat hemliga tjejgrupper i små svenska städer, nätverk, middagssällskap, tjejjourer och jämställdhetsgrupper på skolor. De har pratat med dem om rädsla, rygghet och frihet. De fick svar på frågan: Hur ska vi göra?

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

Unga vuxna

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2005-02-21

Omslagsfotograf

Elina Nilsson

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789188879998

Antal Sidor

168

Ryggbredd (mm)

10

Höjd (mm)

200

Vikt (kg)

0.266

Bredd (mm)

150

 

Äga rum

Om boken

Feminismen är inte död! Den finns överallt! Dagens feminister visar att det finns nya sätt att tänka, vara och göra. Äga rum är ett manifest över den unga feministiska rörelsens frågor, tankar och drömmar! Texterna är helt nyskrivna av unga tjejer och killar med skiftande bakgrund. Boken är ett uppslagsverk över den unga feministiska rörelsen i Sverige idag. Helt nödvändig läsning för alla med minsta intresse för jämställdhet och könsbalans!

Johanna Palmström, Moa Elf Karlén

Äga rum

Relaterat

Handbok för superhjältar

Om boken

”Du kan fly från dina fiender, men du kan inte fly från dig själv.”
Lisa har det inte lätt. Just nu bor hon hos sin mormor, eftersom hennes mamma jobbar i en annan stad. Problemet är bara att Lisa vantrivs något fruktansvärt i sin nya skola, där hon blir mobbad av ett killgäng.En dag när Lisa, i vanlig ordning, jagas av killgänget rymmer hon in på biblioteket. Där, längst ner på en hylla, står en bok som liksom lyser. Lisa dras till hyllan och får fram boken som har det besynnerliga namnet "Handbok för superhjältar". Märkligt nog är inte boken registrerad i bibliotekets system, och bibliotekarien viskar till Lisa att det nog är så att handboken helt enkelt ska följa med Lisa hem och stanna där. Och i det ögonblicket börjar Lisas resa mot att bli superhjälten Röda masken!Böckerna om Röda Masken har på kort tid tagit Sverige med storm och sålt över 1,5 miljoner exemplar. Det är fartfyllda, färgstarka och spännande berättelser − med en hjältinna som man bara måste älska! Ett slags modern Pippi Långstrump med superkrafter som skildras med fantastiska illustrationer. I denna samlingsvolym är de fyra första böckerna samlade i en lyxig utgåva med extramaterial.

"Boken är fullkomligt lysande. Den passar alla barn och även de som inte är så sugna på att läsa blir lockade. Förutom de grymt tecknade bilderna så är storyn fantastisk och inspirerar barn att tro på sin egen förmåga. /…/ Boken borde vara obligatorisk i alla skolbibliotek."Läsarrecension Adlibris

Elias Våhlund, Agnes(Agnieszka) Våhlund, Agnes Våhlund

Handbok för superhjältar

Sol och blodbad

Om boken

Trodde du att vampyrer hatar sol? Glöm det!
Familjen Rysberg har semester och ska resa till sitt hemland Transsylvanien. Där har Vampyrrådet nämligen byggt en ny badort – Vampire Beach – vid en soldränkt sandstrand vid havet. Och den är inte bara till för vampyrer. Tvärtom. Syftet är att locka vanliga, levande turister som är fulla av smaskigt blod ... Och för att vampyrerna också ska kunna njuta av sol och bad har man utvecklat en kräm med solskyddsfaktor 800. Låt blodbadet börja!Sol och blodbad är den andra fristående boken om Drak-Olle, Bettan, Vampyrella, Uffe och de andra karaktärerna i Familjen Rysberg, kända från den älskade SVT-serien.

Fredde Granberg, Mikael Riesebeck

Sol och blodbad