Emma Göthner

Foto av:

Gustav Gräll

En sommar på landet ritade jag ögon och mun på en avlång fendert (en sån gummigrej som skyddar båten/bryggan från att skava mot varandra) och sen gick jag runt med den hela sommaren. Det var en karaktär jag gillade.
Ibland tänker jag att det jag gör nuförtiden, tecknar, inte är så värst långt ifrån barndomens lek. Ibland under ett projekt får jag faktiskt samma känsla som när jag var liten och lekte.
Det här med att vara helt inne i nånting. En bubbla.
Det är inte så dumt.
 
Jag är född i Skövde 1979, uppvuxen på Södermalm i Stockholm, men bor nu söder om Söder med min man och våra två barn. Jag är utbildad i grafisk design och illustration på Konstfack, där jag tog min magisterexamen 2006. Sen dess har jag frilansat mig fram i tillvaron.
 
När jag inte gör barnböcker illustrerar jag för tidningar, tidskrifter, läromedel eller produktionsbolag.

Relaterat

Vad skrämmer mamma?

Om boken

Dito älskar att leka, och det gör mamma också. Hon är busig och rolig och hittar på de bästa lekarna. Men Dito älskar inte när det är dags att lägga sig. Då är mamma så där tråkigt vuxen. När sista boken är läst och man måste släcka stora lampan, då blir allt så ensamt och läskigt och mörkt. Mamma verkar inte förstå, hon säger att det inte finns någonting att vara rädd för. Men det tror inte Dito på, han ska ta reda på vad som skrämmer mamma!
Den hyllade komikern Nour El Refai debuterar med en varm, humoristisk och träffsäker berättelse om barns och vuxnas rädslor och hur man pratar om dem. Emma Göthner står för de finurliga, fartfyllda illustrationerna.

Nour El Refai, Emma Göthner

Vad skrämmer mamma?

Vi vill ha fredagsmys!

Om boken

Äntligen fredag! Det betyder mys, mys och ännu mer mys, det vet ju alla.

Kompisarna Elly och Alba har planerat allt in i minsta detalj: de ska samla sina gosedjur och ligga på mjuka kuddar och se på Frost. Men viktigast av allt: de ska äta hallon, blåbär och chips. Så när Ellys mamma dyker upp med popcorn är hela fredagsmyset förstört. Vi hade inga bär, förklarar mamman. Då bestämmer sig Elly och Alba för att smyga ut och plocka själva. Men i skogen är det mörkt och lite läskigt och istället för bär hittar de Ellys sura granne Thea, lipande som en unge. Och hon som alltid kallar dem för småungar...

DN-journalisten Emma Bouvin barnboksdebuterar med en humoristisk vardagsberättelse om hur jobbigt det kan vara att känna sig liten, men att det inte alltid heller är så lätt att vara stor. Varma och expressiva bilder av Emma Göthner, en av Sveriges mest uppskattade bilderboksillustratörer.

Emma Bouvin, Emma Göthner

Vi vill ha fredagsmys!

Relaterade artiklar

Nour El-Refai debuterar som bilderboksförfattare

Den hyllade komikern och skådespelaren Nour El Refai bokdebuterar med Vad skrämmer mamma?. En bok om känslor och rädslor med finurliga bilder av Emma Göthner.