Lisa Linder

Foto av:

Göran Segeholm

Lisa Linder är född 1969. Hon arbetar som dramatiker, författare och översättare. Lisa Linder har tillsammans med Andreas Kundler skapat bokserien Landet Verdisia, en trilogi som består av Övergångarna, De svarta liljorna och Sprickan mellan världarna.

Relaterat

Presidentens dotter

Om boken

"Boken vågar ta ut svängarna och göra läsaren obekväm i utforskandet av könsroller. Är kvinnor och män i grunden olika, vad gör makt med människor, och är våld något inherent manligt eller rent av mänskligt?" BTJ
Stockholm efter klimatkollapsen. Gatorna är fulla av grönska och Gamla stan ligger under vatten. Brottsligheten är nere på noll och vapen existerar inte. Samhället påstås vara mer jämställt än någonsin tidigare, ändå är det kvinnorna som styr och många män känner sig marginaliserade.Maxim stammar svårt. I skolan är han utstött, men kan ändå inte låta bli att drömma om Veronica som han ibland ser i korridoren. Hon är dotter till presidenten och helt ouppnåelig, särskilt för en sådan som han. En dag kommer Maxim i kontakt med Managram, ett nätverk för män som vill utforska sin manlighet och utvecklas som människor. Där får han vänner och blir mer självsäker. Men är Managrams avsikter enbart goda eller är Maxim bara en bricka i ett avancerat maktspel?Presidentens dotter är en skarpsynt och samhällskritisk framtidsskildring, och samtidigt en oemotståndlig ungdomsroman om kärlek, vänskap och identitet.

Lisa Linder

Presidentens dotter

Relaterade artiklar

Sista delen i hyllad serie om landet Verdisia

Sprickan mellan världarna är den tredje och avslutande delen i den kritikerrosade trilogin om landet Verdisia, och det är en riktig bladvändare. Spänningen håller i sig ända till sista sidan och inga svar är självklara. Urban fantasy när den är som allra, allra bäst!