bok

Övergångarna

Lisa Linder

Författare

Andreas Kundler

Författare

Beskrivning

2017-09-18
Svenska
9-12

Författare

Lisa Linder, Andreas Kundler

Formgivare omslag

Jonas Lindén

Antons morfar har precis dött i en bilolycka, och på begravningen dyker en främmande man upp. Han säger att han och morfar var arbetskamrater för länge sen, men stämmer det? Ingen verkar känna honom.

Några dagar senare får Anton ett mystiskt brev. Brevskrivaren vill träffa honom, hen har något viktigt att berätta. Vem var morfar egentligen? Vad var han inblandad i? Och var hans död verkligen en olycka? Hemligheten visar sig vara större och hemskare än Anton hade kunnat föreställa sig. Den innefattar vålnader, hemliga agenter och en tunnel som leder någon helt annanstans.

Övergångarna är en spännande historia som tar sin början här i vår värld men fortsätter in i en annan. Urban fantasy när den är som allra, allra bäst!

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2017-09-18

Produktion

Papper

Munken Print

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

ScandBook AB

Produktdetaljer

ISBN

9789129704075

Antal Sidor

318

Ryggbredd (mm)

24

Höjd (mm)

205

Vikt (kg)

0.499

Bredd (mm)

159

Hållbarhet

Recensioner

Dagens bok

”Välbekant men ändå spännande, med bra driv i texten och fin blick för små nyanser i det vardagliga.”

Åbo underrättelser

”Dramatiken finns med från första stund och tempot hålls uppe ända till slutet”

Dagens Nyheter

”'Övergångarna' är första delen av en lovande action-fantasy-berättelse som delvis andas klassiker som Astrid Lindgren och CS Lewis, men också hämtar näring ur modernare förebilder.”

Bibliotekarien läser

”Det här är helt klart en av årets bästa böcker.”

Agnes bokblogg

”Det är ett perfekt boktips till alla från 9 år som vill läsa något spännande.”

Carolina läser

”Jag läste den i ett svep, och kunde inte slita mig.”

Prickiga Paula

”Vansinnigt spännande!”

BTJ

”Kan bara säga läs och rys av spänning. Helhetsbetyg: 5.” Kerstin Hagstrand-Velicu

 

Presidentens dotter

Om boken

Stockholm efter klimatkollapsen. Gamla stan ligger under vatten. Biltrafik är förbjuden, man tar sig fram på en sorts flygande sparkcykel eller med en underjordisk skyttel. Och samhället påstås vara mer jämställt än någonsin tidigare, ändå är det kvinnorna som har makten och många män känner sig marginaliserade.
Maxim lever ensam med sin pappa, mamman har lämnat familjen för att göra karriär. Maxim hämmas svårt av sin stamning, han har inga vänner och trots att han vet att han inte har en chans kan han inte låta bli att drömma om presidentens dotter Veronica, som går på hans skola. När Maxim lär känna Eirik och presenteras för hans nätverk av manliga vänner öppnas en helt ny värld. Nätverket arbetar för att mannen ska återta sin plats som samhällets självklara ledare. Maxim blir som förtrollad av deras idéer, men stämmer allt de säger? Och är deras avsikter enbart goda? Utan att veta hur det har gått till upptäcker Maxim plötsligt att han själv förvandlats till ett viktigt verktyg i den manliga frihetskampen. Och nu är det för sent att dra sig ur …Presidentens dotter är en skarpsynt och samhällskritisk framtidsskildring, och samtidigt en oemotståndlig ungdomsroman om kärlek, vänskap och identitet.

Lisa Linder

Presidentens dotter

Relaterat

Nyheter

Sista delen i hyllad serie om landet Verdisia

Sprickan mellan världarna är den tredje och avslutande delen i den kritikerrosade trilogin om landet Verdisia, och det är en riktig bladvändare. Spänningen håller i sig ända till sista sidan och inga svar är självklara. Urban fantasy när den är som allra, allra bäst!

Äventyr möter kalla kriget

Nu kommer fantasyromanen De svarta liljorna, som är uppföljare till den hyllade Övergångarna. Följ med på ett spännande äventyr som även tar upp frågor om liv och död, kärlek och vänskap.

Saga möter kalla kriget

Vi pratar med författarna bakom den nya boken Övergångarna, en övernaturlig spionroman för unga.