Äventyr möter kalla kriget

Foto av :

Göran Segeholm

Publicerad:

2018-10-24

Nu kommer fantasyromanen De svarta liljorna, som är uppföljare till den hyllade Övergångarna. Följ med på ett spännande äventyr som även tar upp frågor om liv och död, kärlek och vänskap.

Andreas Kundler och Lisa Linders bokserie om landet Verdisia, där sagoäventyr möter det kalla kriget, har beskrivits som en blandning mellan Bröderna Lejonhjärta och John le Carrés spionthrillers. Landet Verdisia är "livet efter detta". En gång var det en paradisisk plats, men nu har mörka krafter tagit över och förslavat folket. Bara en liten grupp motståndskämpar – De svarta liljorna – sätter sig upp mot makten. De svarta liljorna tar vid precis där Övergångarna slutade.

– Vi hämtar inspiration från både spionromaner och Bröderna Lejonhjärta och nu kommer vi så att säga in bakom järnridån, berättar Lisa Linder och Andreas Kundler. Precis som för Skorpan gäller det för Anton att våga ta ansvar när de som han älskar är i fara.

De svarta liljorna är en berättelse om liv och död, sorg och saknad, men också acceptans och hur man ska kunna gå vidare. Nu har Anton och Elsie lyckas ta sig genom den hemliga tunneln i Lill Jansskogen och kommer ut på andra sidan, i dödsriket Verdisia. Där tas de genast om hand av Elsies vänner i motståndsrörelsen. Anton känner sig underlig. Stark, aldrig trött och varken hungrig eller törstig. Kan det vara så att han själv har blivit en övergångare nu? Samtidigt förbereder sig Elsie och de andra för sitt viktiga uppdrag. Den onde härskaren Patak måste störtas!

Hemma i Stockholm söker klasskompisen Boel efter Anton. Senast de hördes skrev han att allt var okej, men sedan dess har det varit helt tyst och han är spårlöst försvunnen. Kanske vet hans bonusbror Jacob mer?

– Jorden och Verdisia är två världar som är varandras motsatser, men som ändå speglar och behöver varandra, säger Lisa Linder och Andreas Kundler. Vi ville väcka frågan om vad vi gör med vår värld. Vetenskapliga ”goda” upptäckter kan förvandlas till vapen i fel händer och få ett syfte som upphovsmannen inte hade avsett.

De svarta liljorna är den andra delen av tre i serien om Verdisia. Den tredje och avslutande boken planeras komma hösten 2019.

Sagt om Övergångarna:

Övergångarna är första delen av en lovande action-fantasy-berättelse som delvis andas klassiker som Astrid Lindgren och CS Lewis, men också hämtar näring ur modernare förebilder.” /DN

”Kan bara säga läs och rys av spänning. Helhetsbetyg: 5” / BTJ

Relaterat

De svarta liljorna

Lisa Linder, Andreas Kundler

De svarta liljorna

Relaterade artiklar

”Jag vill att vi ska våga hoppas på något bättre”

Lisa Linders nya roman, Presidentens dotter, är en skarpsynt och samhällskritisk framtidsskildring, och samtidigt en oemotståndlig ungdomsroman om kärlek, vänskap och identitet.