Helena Kubicek Boye

Foto av:

Jenny Leyman

Helena Kubicek Boye är född 1976 i Lund, numera bosatt i Malmö. Hon började sin yrkesbana som journalist men utbildade sig sedan till psykolog. Hon har skrivit faktaböcker för både vuxna och barn och är även författare till en rad framgångsrika spänningsromaner för vuxna läsare.

Helena är en erkänd och etablerad sömnexpert och har arbetat i femton år med att behandla sömnproblem. Hon anlitas flitigt som inspirationsföreläsare och är ofta med i media som expert vad gäller sömn. År 2018 gjorde hon ett TEDx-talk om sömn som setts av en stor publik. Hon prisades som årets nytänkare 2010 och nominerades till Stora Psykologpriset samma år. Helena anlitades även som sömnexpert när artisterna Timbuktu och Mapei skapade sina vaggvisor Lullabies som släpptes på Spotify 2021.

Relaterat

Fallet med det stulna guldhjärtat

Om boken

Jojos deckarklubb är tillbaka!

När kompisarna Jojo, Otto och Einar kommer till skolan gör de en hemsk och spännande upptäckt: Det har varit inbrott i klassrummet! Konstigt nog verkar tjuven bara ha tagit en sak, nämligen guldhjärtat som behövs i klassens teaterföreställning. Deckarklubben sätter genast igång att utreda fallet. Vem kan ha tagit guldhjärtat? Är det någon som vill förstöra teatern?
En rolig och fartfylld bilderboksdeckare för kluriga barn som vill ha lite mer text än i en vanlig bilderbok. Läsålder från ca 4-5 år.Helena Kubicek Boye är psykolog och har skrivit deckare för vuxna och den populära serien med sömnsagor för barn. Andrea Femerstrand är illustratör och concept artist, förutom illustration jobbar hon även med spel.Läs också: Fallet med det mystiska blodet och Fallet med diamantringen.

Helena Kubicek Boye, Andrea Femerstrand

Fallet med det stulna guldhjärtat

Fallet med diamantringen

Om boken

Äntligen ett nytt fall för Jojos deckarklubb!

När Jojo och kompisarna Otto och Einar hittar en äkta diamantring nere i den mörka källargången blir det början på ett riktigt mysterium. För vems är ringen egentligen? Deckarklubben sätter igång med spaningsarbetet men de hinner inte långt innan ringen plötsligt är försvunnen! Har någon stulit den? Kommer gänget lyckas hitta ringen igen och ta reda på den rätta ägaren?

En rolig och fartfylld bilderboksdeckare för kluriga barn som vill ha lite mer text än i en vanlig bilderbok. Läsålder från ca 4-5 år.

Helena Kubicek Boye är psykolog och har skrivit deckare för vuxna och den populära serien med sömnsagor för barn. Andrea Femerstrand är illustratör och concept artist, förutom illustration jobbar hon även med spel.

Läs också: Fallet med det mystiska blodet.

Helena Kubicek Boye, Andrea Femerstrand

Fallet med diamantringen

Relaterade artiklar

Sagor som hjälper barnen att komma ner i varv

Idag lever många barn ett stundtals stressigt liv med långa dagar, många aktiviteter och ett stort informationsflöde. Vila och återhämtning är ett måste för att orka med och må bra. Författaren och psykologen bakom succén Sömnsagor kommer nu med en ny bok för avkopplande vilostunder.