Baka Johanna Westmans hallonkaka
2019-06-20
Foto av :
Fotograf: Ulrika PousetteHallonkaka
Ur Cookie rookie – för dig som älskar att baka!
Ca 12 bitar
smör till formen
4 ägg
4 deciliter strösocker
1 matsked vaniljsocker eller en nypa vaniljpulver
4 ½ deciliter vetemjöl
1 tesked bakpulver
½ liter färska hallon eller 1 paket tinade frysta
200 gram kylskåpskallt smör
Du behöver:
Långpanna, hushållspapper, bunke, måttsats, elvisp, litermått, gaffel, slickepott, osthyvel, provsticka
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj långpannan ordentligt med en rejäl klick smör.
3. Knäck äggen i bunken, häll i socker och vaniljsocker och vispa med elvisp tills det är fluffigt. Måtta upp mjölet i litermåttet, lägg i bakpulver och rör om med en gaffel. Rör ner mjölblandningen i smeten.
4. Bre ut smeten i långpannan. Häll på hallonen och lägg dem jämnt över kakan. Hyvla över smöret med en osthyvel.
5. Sätt in kakan mitt i ugnen i cirka 35 minuter. Prova med en provsticka eller tandpetare. Stickan ska komma torr ur kakan. Låt kakan svalna och ät den med vispad grädde till.
Relaterat
Relaterade artiklar