Erik Svetoft

Foto av:

Magnus Liam Karlsson

Erik Svetoft är illustratör och serieskapare, utbildad på Konstfack. Han har illustrerat bilderböckerna Pappor ska va tjocka, Mina husdjur och Våra stadsdjur – och även gjort en hyllad animerad film, Älgen. Dessutom har han givit ut flera seriealbum, varav ett vann Svensk Bokkonsts förstapris 2017. Erik Svetoft och Nils Andersson tilldelades Lennart Hellsing-stipendiet 2021.

Relaterat

Fluff

Om boken

Fluff! ropar jag.
FLUFF! skriker jag.Fluff, gråter jag.Men du är borta.Om man har en liten kanin som man älskar över allt annat är det lätt att tänka på alla faror som lurar. Skator med vassa näbbar, hungriga örnar och fästingar i gräset. Nej, då är det säkrast för en liten kanin som Fluff att stanna hemma, inne i sin trygga bur. Men på sommarens soligaste dag händer det värsta. Fluff tar ett skutt ut genom dörren – in i det höga gräset – och är försvunnen. Nu börjar sökandet efter en liten, vit och fluffig kanin. Han måste hittas! Fast tänk om Fluff inte alls är borta, bara någon annanstans? Och tänk om det finns mer att hitta, där ute i det fria?Prisbelönta Annica Hedin skildrar mästerligt och finurligt något så sorgligt som att tappa bort ett husdjur. Och kan man skydda den man älskar mot allt som är farligt? Med färgsprakande och uttrycksfulla illustrationer av Erik Svetoft.

Annica Hedin, Erik Svetoft

Fluff

Våra stadsdjur

Om boken

Våra stadsdjur är en rimmad bilderbok som galopperar, ilar och älgar fram över boksidorna. En tungvrickare som är perfekt för högläsning!

Snigeln glider, hästen rider
Seglar gör en havstulpan
Och en taxi med en tax i
åker också in till stan

I vår stad myllrar det av djur som gör de knäppaste, knasigaste saker och allt pågår samtidigt! Uvar som tjuvar och ålar som skålar samsas med en grispolis och flodhästgäst i den här fartfyllda och humoristiska bilderboken av den uppmärksammade duon Nils Andersson och Erik Svetoft som belönades med Hellsing-stipendiet 2021. En fartfylld och rolig bok i samma anda som kritikerrosade och prisade Mina husdjur som kom samma år.

En fantasieggande, komisk och färgstark bilderbok full av ordglädje och underbara bilder.

Sagt om Mina husdjur:
"Helt oemotståndlig!" Ingalill Mosander, Aftonbladet

Nils Andersson, Erik Svetoft

Våra stadsdjur

Relaterade artiklar

Mästerligt om kärlek och oro

Prisbelönta Annica Hedin skildrar mästerligt och finurligt något så sorgligt som att tappa bort ett husdjur. Kan man skydda den man älskar mot allt som är farligt? Med färgsprakande och uttrycksfulla illustrationer av Lennart Hellsing-stipendiaten Erik Svetoft.