Peter Lindström

Foto av:

Kajsa Göransson

Peter Lindström är född 1975 i Sundvall men bor numera i Stockholm med fru och barn. Han är utbildad inom både litteratur- och systemvetenskap. Våren 2020 debuterade han med Diamantkungen, som är första delen i serien om Södermalmsdeckarna ”De tre tigrarna”. Diamantkungen nominerades även till Svenska deckarakademins pris Spårhunden, för årets barn- och ungdomsdeckare.

Hans stora förkärlek till klassiska barndeckare avspeglas i hans böcker.

– Vem vill inte vara med om ett äventyr? Känna spänningen när man upptäcker världen och löser mysterier tillsammans med några man tycker om. Jag har velat skapa en plats som läsaren kan längta tillbaka till, berättar Peter. 

Relaterat

Drönarmysteriet

Om boken

I Björkåker, bland skogar och kärr, bor Abbe och Alva. Fastän de nästan är varandras motsatser är de bästisar. Men har man en deckarklubb är det bara bra att vara lite olika. Dessutom har de den knasige uppfinnaren Bertil vid sin sida.
En sensommarkväll dyker en mystisk drönare med gripklo upp och flyger runt, runt över ett hus. Någon håller också på och saboterar på den lilla stadens drönarklubb. Det är dags för ett nytt uppdrag: Drönarmysteriet.Tredje fristående delen i serien Deckarna på Uppfinnargränd. Mysiga och lagom spännande äventyr fyllda av humor och härliga karaktärer.”Det är proffsigt, det är barnvänligt och uttrycksfullt.”Bibliotekstjänst om Bilmysteriet

Peter Lindström, Mattias Andersson

Drönarmysteriet

Relaterade artiklar

Feelgood-deckare för lågstadiebarnen

Deckarna på uppfinnargränd är en ny bokserie med mysiga och lagom spännande äventyr fulla av humor och härliga karaktärer. Följ med Alva och Abbe när de utreder mysterier med försvunna ormar och stulna racerbilar.