Magiskt bilderboksäventyr av prisad duo

Foto av :

Illustratör: Katarina Strömgård

Publicerad:

2020-05-05

Augustvinnarna Ylva Karlsson och Katarina Strömgård är tillbaka med en sagolik berättelse om ett av barndomens stora trauman. Nappresan – Eller När Ester slutade med napp tar läsarna med på en resa till en magisk värld.

Det har blivit dags för Ester att sluta med napp, det tycker i alla fall hennes pappor. Innan de åker hem från landet slänger Ester napparna i soptunnan. Alla tre. Men på natten, hemma i sängen i stan, är mörkret så mörkt att Ester vaknar. Hon måste ha sina nappar tillbaka! Då vaknar hennes tygkänguru till liv och tillsammans ger de sig iväg genom natten för att hämta hem napparna.

– När jag var ett litet napptokigt barn gjorde min pappa en bok åt mig där jag var huvudperson och räddade mina försvunna nappar och orkade hem igen med hjälp av att en napp växte och fick ben, berättar Ylva Karlsson. Titeln har jag knyckt rakt av. Eller alltså jag har ju inte knyckt det – det är ju min bok! Förresten får man knycka av föräldrar!

Nappresan är en riktig äventyrsberättelse, som tar sin början i en modern vardag men likt en klassisk saga ger sig Ester ut på en resa i en fängslande övernaturlig värld. För illustrationerna står Katarina Strömgård.

– När jag var liten älskade jag den sortens böcker, det gör jag fortfarandes, säger hon. Jag försöker måla sådana världar som läsaren ska vilja gå in i.

Relaterat

Nappresan

Om boken

Det har blivit dags för Ester att sluta med napp, det tycker i alla fall hennes pappor. Innan de åker hem från landet slänger Ester napparna i soptunnan. Alla tre. Men på natten, hemma i sängen i stan, är mörkret så mörkt att Ester vaknar. Hon måste ha sina nappar tillbaka! Då vaknar hennes tygkänguru till liv och tillsammans ger de sig iväg genom natten för att hämta hem hennes nappar!

Augustvinnarna Ylva Karlsson och Katarina Strömgård är tillbaka med ett nytt magiskt bilderboksäventyr om ett av barndomens stora trauman.

Ylva Karlsson, Katarina Strömgård

Nappresan

Relaterade artiklar

Årets adventsbok – ett juläventyr i 24 kapitel

För elfte året i rad kommer Rabén & Sjögrens traditionella julsaga, en högläsningsbok i 24 kapitel. Bakom ”En bästa vän till jul” står författaren Ylva Karlsson och illustratören Katarina Strömgård – två Augustprisvinnare i ett magiskt fint samarbete. Resultatet är en saga om sönderälskade julgransprydnader.