Här är alla nya böcker i september

Publicerad:

2020-08-28

September bjuder på en ny bilderbok av Augustprisade Emma AdBåge, en minimysrysare av Ingelin Angerborn och Astrid Lindgrens älskade Mio, min Mio med fyrfärgsillustrationer av Johan Egerkrans. Vi återser Halvan, Hawa, Sommarskuggan med flera, och får ta del av inte mindre än tre debutböcker. September är, som sig bör, en fullmatad bokmånad!

Läsålder: 0-3 år


Bruno åker hiss av Anna Ribbing och Cecilia Heikkilä

Nu ska småbarnsfavoriten Bruno ut och åka igen! Bruno har åkt pulka, buss, vagn och tåg. Nu är det dags för Bruno att ta hissen ända upp till översta våningen i ett högt hus! Vardagsdramatik för de yngsta!
Utgivningsdatum: 11 september

Här kommer Halvan (figurskuren pekbok) av Arne Norlin och Jonas Burman

Kör runt med dina bästa fordon! Generöst pekboksformat med fordon för de minsta barnen.
Utgivningsdatum: 11 september

Läsålder: 3-6 år

Naturen av Emma AdBåge

Augustprisade Emma AdBåge är tillbaka med en ny bok hon både skrivit och illustrerat. Med barnets blick på världen beskriver hon relationen mellan oss människor och Naturen. Hur vill vi ha det egentligen?
Utgivningsdatum: 4 september

Måndagsmonstret av Linn Bursell och Elin Fahlstedt

Dalia kan inte sluta tänka på sin gamla förskola med alla kompisarna och sin gamla lägenhet. Det är så dumt att hon och pappa flyttade därifrån! Tänk om nåt kunde hända så hon slapp gå till förskolan imorgon ...
Utgivningsdatum: 11 september

Nattvisa av Lena Sjöberg

Vad händer på natten? När dagen tar slut, staden tystnar och snarkningar hörs från sovrummen. När stjärnorna tänds och fladdermössen vaknar. Följ med på en stämningsfull promenad i månskenet, bland vakthundar, nyfödda kattungar och glittriga lastbilar.
Utgivningsdatum: 11 september

Berit ljuger av Annica Hedin och Per Gustavsson

Böckerna om Berit hanterar sånt som ibland kan vara svårt att prata om: kärlek, lögner och att ta saker som egentligen inte är ens egna. Och hur gör man om man har ljugit för någon man gillar? Kan man nånsin bli vänner igen?
Utgivningsdatum: 18 september

Gojan av Klara Persson

Möt Gojan! Gojan äääälskar papegojor. Hon älskar dem så mycket att hon har papegojor överallt! Det finns bara en enda sak hon älskar mer än papegojor, sin lilla unge, Gojan Junior. Men vänta nu! Vad älskar egentligen Junior? 
Utgivningsdatum: 18 september

Här kommer skogsmaskinerna av Arne Norlin och Jonas Burman

Halvan är skogsmaskinist, han jobbar i skogen och kör en skördare. En spännande och lärorik berättelse om skogen och livet som skogsarbetare i denna faktaspäckade bok för de minsta fordonsälskarna.
Utgivningsdatum: 18 september

Halvans stora pysselbok av Arne Norlin och Jonas Burman

En extra tjock pysselsamling med det bästa från utgivningen om Halvan. Och såklart finns det även roliga klistermärken med några av alla de fordon som går att upptäcka i böckerna!
Utgivningsdatum: 18 september

Astrid Lindgrens adventskalender av Astrid Lindgren, Ilon Wikland, Ingrid Vang Nyman och Björn Berg

Pyssla, måla, pussla och lek med en ny överraskning varje dag fram till jul. 24 luckor med överraskningar från Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga, Madicken, Barnen i Bullerbyn och Lotta på Bråkmakargatan.
Utgivningsdatum: 18 september

Läsålder: 6-9 år

Viggo och kärlekskaoset av Lisa Bjärbo och Johanna Magoria

Hur känns det egentligen att vara kär? Som att man vill dansa fånigt i köket och skicka en massa hjärtan i telefonen, som pappa gör till sin nya tjej? Eller som att man vill pussas hela tiden och nästan äta upp någon, som mamma vill göra med Nils? Eller kanske, kanske, kanske som att man blir alldeles bubblig och skrattig, som Viggo blir när han träffar Roya på stranden? 
Utgivningsdatum: 18 september

Mio, min Mio av Astrid Lindgren och Johan Egerkrans

Historien om Bo Vilhelm Olsson, som blir Mio och hamnar i Landet i fjärran där han får i uppdrag att bekämpa den onda riddar Kato, är en av Astrid Lindgrens mest älskade berättelser. Nu kommer den i ny utgåva med fyrfärgsillustrationer av Johan Egerkrans.
Utgivningsdatum: 18 september

Sommarskuggan och kalasbuset av Tina Mackic och Johanna Arpiainen

Lykke och Isak har läst en ramsa för att locka fram Sommarskuggan. Tänk vad kul det skulle vara om superbusaren dök upp på Isaks kalas i leklandet! Det är åtminstone vad Lykke och Isak tror innan kalaset får besök av den magiska dräkten.
Utgivningsdatum: 18 september

Sommarskuggan. Skuggpyssel i skuggornas värld av Tina Mackic och Johanna Arpiainen

Sommarskuggan har under flera somrar busat med barn och vuxna i programmet Sommarlov. Men hur började allt? Var kom Sommarskuggan ifrån och vad startade busandet? I en fullmatad aktivitetsbok får vi i färgrika serieberättelser ta del av Skuggornas historia.
Utgivningsdatum: 18 september

Läsålder: 9-12 år

Flickan utan ansikte av Ingelin Angerborn

Signe och Fanny sitter barnvakt åt Fannys kusin Ines. Hon är världens gulligaste unge, med stora ögon, lockigt hår och en låtsaskompis med svarta skor. Men är hon verkligen bara på låtsas? En minimysrysare av Ingelin Angerborn med illustrationer av Elin "Eplet" Sandström.
Utgivningsdatum: 1 september

Framtid: 11 berättelser för mellanstadiet 

En antologi som innehåller tio noveller och en tecknad serie som på olika sätt handlar om framtiden.
Medverkar gör: Karin Aspenström, Oskar Kroon, Ida Kjellin, Oskar Källner, Kerstin Lundberg Hahn, Anna-Clara Söderlund, Gustav Tegby, Alma Thörn, Maria Turtschaninoff, Jack Werner och Ida Ömalm Ronvall.
Utgivningsdatum: 4 september

Ärret av Petrus Dahlin 

Det handlar om Zandra, hennes mamma och storebror, som just har flyttat. Något hemskt hände i hennes förra skola, något hon var inblandad i, och familjen blev tvungen att lämna stan. När hon ska åka utomlands på höstlovet med familjen ser hon sin chans att förändra sig för alltid. Men det förflutna hinner alltid ikapp oss ...
Utgivningsdatum: 4 september

I god tro av Christina Wahldén

Jullovet är slut och det har blivit dags för praktik. Hawa är först lite besviken över sin plats på budfirman Bosses bilar, men jobbet visar sig roligare än vad hon trott och framför allt mer spännande. För det är något på budfirman som inte står rätt till. 
Utgivningsdatum: 4 september

Vera Svansons dagbok för tacoälskare och halloweenfantaster av Moa de Bruin

Möt Vera Linnea Svanson: teaterapa, chokladmilkshake-älskare och dagboksskrivare. Vera går i femman och ÄNTLIGEN ska hon få vara med och spela Det lilla monsterbarnet som skolans teatergrupp framför på halloween. Tänk om hon till och med skulle få en huvudroll, det vore drömmen!!! En rappt och kul debut om en helknäpp familj, som, trots alla tokigheter, kanske inte är så olik din egen.
Utgivningsdatum: 11 september

Ihop i smyg av Emma Askling

Tankarna fladdrar iväg utan att jag kan hjälpa det. Jag tänker på lite olika saker. På matteprovet vi ska ha nästa vecka, på syltmackor och bubbelvatten och på hur det är att vara kär. Men mest tänker jag på Nikki.
Utgivningsdatum: 18 september

På och utanför Skogsbingelskolan av Mårten Melin

På och utanför Skogsbingelskolan är en samlingsvolym med de hyllade bladvändarna Inatt jag drömde och Isdrottningen
Utgivningsdatum: 18 september

Läsålder 12-15 år

Fail av Mitch Fredriksson

När Kattis blir offentligt förnedrad i en artisttävling i teve rasar hennes värld. Hon har varit skolans drottning och styrt både vänner och fiender med järnhand, nu ser hennes fiender chansen att störta henne. En hatkampanj drar igång, men Kattis tänker inte backa. Hon tänker ta tillbaka det som är hennes, till varje pris ... Fail är Mitch Fredrikssons debutroman.
Utgivningsdatum: 4 september

Fåglarnas konferens av Ransom Riggs 

Ransom Riggs fortsätter den vindlande, fantasifulla berättelsen om Miss Peregrine och de besynnerliga. Bokens mystiska färgfotografier förhöjer spänningen ytterligare.
Utgivningsdatum: 11 september

Jag händer jämt av Emma Rävås

När sextonåriga Andrea träffar den tre år äldre Hedvig slår förälskelsen till bortom all kontroll. Hedvig är rolig, snygg och bekräftar Andrea på alla vis. Det gäller bara att hålla Hedvig på gott humör och parera allt som kan trigga hennes misstänksamhet ... Emma Rävås debut är en stark berättelse om att vara i en destruktiv relation.
Utgivningsdatum: 11 september
 

PS. Alla böcker har ännu inte kommit in i lager och visas därför inte på bild.