Här är alla nya böcker i april!

Publicerad:

2021-03-31

April bjuder på hjärteknipande bilderböcker, fnissig humor, rafflande spänning och 52 recept för unga kockar!

Läsålder: 3-6 år

Vart ska systrarna? av Bo R Holmberg

Augustprisvinnande duo skapar stor vardagsdramatik för förskoleåldern om varannan vecka-livet med syskon. Bo R Holmberg skildrar med ett innerligt barnperspektiv Almas längtan efter sina systrar som finns där samtidigt som den vanliga vardagen pågår. Katarina Strömgårds ömsinta och inkännande bilder fördjupar och förstärker Almas känslor.
Utgivningsdatum: 9 april

Här kommer långtradaren av Arne Norlin och Jonas Burman

Halvan-klassiker nu i vårt Klumpe Dumpe-bibliotek!
"Jag är säker på att jag som barn skulle ha gillat att läsa 'Här kommer långtradaren'." Jacques Wallner, Dagens Nyheter
Utgivningsdatum: 9 april

Veckan före barnbidraget av Elin Johansson och Ellen Ekman

Hyllad bilderbok nu i vårt Klumpe Dumpe-bibliotek!
"... årets bästa och viktigaste barnbok. […] den är inte minst en av de varmaste skildringarna av gemenskap, av ett vi, som har synts på den här sidan av Emil och Alfred." Nils Forsberg, Expressen
Utgivningsdatum: 9 april

Rut och Rocky Rådjur av Sara Sheppard

Möt Rut och Rocky Rådjur – skogens supersnobbar! Sarah Sheppards fantasifulla bok nu i vårt Klumpe Dumpe-bibliotek!
Utgivningsdatum: 9 april

Se upp, Stella! av Susanne Trydal och Ellen Ekman

Stella är fem år och har världens bästa storasyster. Agnes är cool, och mycket äldre, hon går i skolan till och med. Stellas storasyster kan nästan allting och hon berättar att Stella helt säkert kommer bli blind om hon sitter sådär nära teven. Det blev en kille i hennes klass. Dråpligt om allvetande storasyskon, perfekt högläsning för 4- till 8-åringarna.
Utgivningsdatum: 16 april

Gosedjursfesten av Elin Johansson och Hanna Granlund

Precis när vi kommer fram till skolan så ser jag att alla har med sig sina gosedjur, alla utom jag. Pappa vinkar hej då, och här står jag själv utan mitt bästa gosedjur, Frassen. Detta skulle kunna bli den värsta dagen någonsin ...
Ett hjärteknipande vardagsäventyr och perfekt högläsning för barn mellan 4 och 8 år.
Utgivningsdatum: 16 april

Stora boken om Mamma Mu och Kråkan av Jujja Wieslander och Sven Nordqvist 

En tjock och härlig samlingsvolym, full med Mamma Mu och Kråkan! Läs om när Mamma Mu åker rutschkana och när hon lär sig cykla, häng med på fisketur och när Mamma Mu dansar. I den här boken ryms bilderböcker, berättelser, visor och poesi om de älskade vännerna!
Utgivningsdatum: 26 april

Läsålder: 6-9 år

Otur på en onsdag av Emelie Andrén och Veronica Ljunglöf

Onsdagar är otursdagar. I alla fall den här onsdagen när Hugos mamma har hamnat på sjukhus. Så rullas en tjej med nerdragen keps in i samma sal. Det är stjärnan från Melodifestivalen, Nelly Jools! Snart ser Hugo en skum man stryka omkring i korridoren. Tänk om han ska kidnappa Nelly?
Utgivningsdatum: 9 april

Spöket går vilse av Mårten Melin och Hanna Granlund

Det är friluftsdag i skolan och klassen ska orientera. Som tur är hamnar Maj och Nila i samma grupp som Jeewa, som går på orientering två gånger i veckan. Det kan ju inte bli bättre! Fast när Maj bestämmer sig för att skoja lite med Jeewa hamnar de istället vilse i skogen. Kan Majs spökkonster hjälpa dem nu?
Utgivningsdatum: 9 april

Läsålder: 9-12 år

Vänner, lögner och (väldigt tjocka) kaniner av Siri Spont och Jonna Björnstjerna

Här kommer de tre första böckerna om Tilda i en härligt tjock och lätt reviderad samlingsvolym, mitt i prick för slukaråldern. Innehåller böckerna: Utan djur så dör jag, Bara jag vågar och Längtar så jag spricker.
Utgivningsdatum: 9 april

Stormen av Helen Ekeroth

Nuwa inför ett avgörande val när rebelledaren vill att hon och draken ska fortsätta strida vid hans sida. Men hennes uppdrag är ett annat: för att rädda magin måste hon väcka drakarna i Lyhrs borg. Och hitta sin mamma, som kejsaren påstått lever. Det visar sig att hon kommer att behöva den mytomspunna Ljusets bok. Problemet är bara hur hon ska få tag på den.
Tredje delen i fantasytrilogin Drakberidaren.
Utgivningsdatum: 9 april

Tänk inte! Bara kör! av Marie Hammar och Abbe Wahlquist

Det är första dagen efter jullovet – inte konstigt att Ottilia tycker att det känns nervöst och pirrigt. För visst var det väl något speciellt mellan henne och Emil efter traumat de delade på skolans skidresa före jul? Eller? Ottilia är tillbaka igen tillsammans med gänget från Liiidingö. Fnissig humor i högt tempo!
Utgivningsdatum: 16 april

Kristallgrottan av Åsa Rosén

Ett halvår har gått sedan tumulten nere i viskornas grottsalar, då Varkjaur och hans följe gav sig av när Iza skulle krönas till väktarinna. Sedan dess har det mest varit skola och vanligt tonårsliv för Iza. Men så uppstår ett nytt hot mot kristallgrottan. En hänsynslös gruventreprenör har hittat fynd i Kaulinpää och vill provborra. Med ens behöver viskorna sin väktarinna.
Andra delen i trilogin Viskornas dal.
Utgivningsdatum: 23 april

Jag fixar middan! 52 recept för unga kockar av Johanna Westman

Jag fixar middan består av 52 recept – en dag i veckan året runt. Förutom recepten finns det flera utbildande "skolor" för att ge mer trygghet i vid spisen. Hackskola, redskapsinformation, fiskskola och mycket annat. En bok som gör det lätt för barnen att lyckas i köket!
Utgivningsdatum: 23 april

Bror till salu av AK Sydegård

Det är en perfekt affärsidé och 13-åriga Zoe har allt som krävs: Ambitionen att bli världens yngsta it-miljonär. En mobil med bra kamera. Ett Instagramkonto med hundratusentals följare. Och förstås: en brorsa som ser exakt ut som Justin Bieber. Nästan. Bror till salu är ett galet äventyr i rasande tempo. Det är originellt, enastående och hysteriskt roligt!
Utgivningsdatum: 30 april