En tjock och härlig samlingsvolym, full med Mamma Mu och Kråkan

Illustration av:

Illustratör: Sven Nordqvist

Publicerad:

2021-04-27

Mamma Mu lär sig cykla, Min lilla kråksång, Klappa händerna så fort man kan ... I den här boken ryms bilderböcker, berättelser, visor och poesi om de älskade vännerna Mamma Mu och Kråkan. Följ med på deras gemensamma äventyr.

”Tänk om en ko skulle göra samma saker som vi. Vad tokigt det skulle bli!” Så började sagan om Mamma Mu i ett barns fantasi. Det blev först en sång: ”Vi har fått en konstig ko …” följt av en rad historier om hur hon, trots sin vän Kråkans motstånd, försöker göra allt det som barnen gör. Jag och Tomas producerade fler än hundra berättelser om Mamma Mu och Kråkan som sändes i barnradion under 1980- och 90-talen. Varje berättelse hade sin egen sång. ”Bang bang balans – och inte hålla i sig någonstans.” När barn leker övar de språket genom sång och ramsor. Sådana lekfulla ramsor samlade vi och gav ut som visor och dikter.

När berättelserna klev in i bilderböcker och kapitelböcker fick Mamma Mu och Kråkan sina humoristiska utseenden och miljöer genom Sven Nordqvists illustrationer.

I den här boken har jag samlat både några bilderböcker och kapitel att läsa högt ur varvat med sånger och dikter från den ramsande och tramsande lekvärld som är Mamma Mu och Kråkans.” 
Jujja Wieslander

Mamma Mu dök, som Jujja Wieslander beskriver, upp i en sång. En konstig ko som svarade i telefon och vinkade med hornen. Kråkan föddes i en rörelsesång, han som klappar takten med sina vingar, perfekt och lagom länge. Medan älgar och myggor klappar på helt andra vis. Faktiskt så kommer alla berättelser om Mamma Mu och Kråkan ur en lek, som blev till en sång eller en dikt.

Läs om när Mamma Mu åker rutschkana och när hon lär sig cykla, häng med på fisketur och när Mamma Mu dansar. I den här samlingsvolymen ryms bilderböcker, berättelser, visor och poesi om de älskade vännerna Mamma Mu och Kråkan.

Stora boken om Mamma Mu och Kråkan är en fullmatad samling med fantastiska bilder av Sven Nordqvist.

Bokens innehåll:

Mamma Mu 
Jag leker träd 
Fick du det? 
Mamma Mu åker rutschkana 
Min lilla kråksång
Propeller 
Mamma Mu lär sej cykla 
Små cyklar
Blå raket 
Mamma Mu fiskar 
Stor våg liten våg
atten vatten vi 
Mamma Mu dansar 
Mina fina fötter
Foten har tårna fram 
Mamma Mu får ett sår 
Tigertåg 
Alla mina tåg 
Tigertåg 
Mamma Mu leker 
Kaninvisan 
Är du min vän 
Jag är grå
Jag vill vara kvar här 
Klappa händerna så fort man kan

Relaterat

Stora boken om Mamma Mu och Kråkan

Om boken

En tjock och härlig samlingsvolym, full med Mamma Mu och Kråkan! Läs om när Mamma Mu åker rutschkana och när hon lär sig cykla, häng med på fisketur och när Mamma Mu dansar. I den här boken ryms bilderböcker, berättelser, visor och poesi om de älskade vännerna Mamma Mu och Kråkan - följ med på deras gemensamma äventyr.

Mamma Mu dök upp i en sång av Jujja och Tomas Wieslander. En konstig ko som svarade i telefon och vinkade med hornen. Kråkan föddes i en rörelsesång, han som klappar takten med sina vingar, perfekt och lagom länge. Medan älgar och myggor klappar på helt andra vis. Faktiskt så kommer alla berättelser om Mamma Mu och Kråkan ur en lek, som blev till en sång eller en dikt.

Stora boken om Mamma Mu och Kråkan är en fullmatad samling med fantastiska bilder av Sven Nordqvist.

Jujja Wieslander, Sven Nordqvist

Stora boken om Mamma Mu och Kråkan

Relaterade artiklar

”Har man en vän ska man hälsa på den.”

Jujja Wieslanders och Sven Nordqvists radarpar Mamma Mu och Kråkan har varit barnfavoriter i över 30 år. Den nya bilderboken Mamma Mu blir ledsen är en varm berättelse om vänskap och försoning.