Per Nilsson när han är som bäst!

Foto av :

Lena Ehring

Publicerad:

2021-05-25

I Augustprisade Per Nilssons nya roman Allt ska bli bra förlorar Pi fotfästet och hittar det igen med hjälp av Eli: ett ”Jesus-barn” med kraften att trösta.

Pis liv förändras i ett slag precis innan höstterminen börjar. Föräldrarna flyttar isär och Pi känner sig ensammare än någonsin. Men så börjar Eli i klassen. Han är annorlunda, liknar inte någon Pi mött tidigare. Det sägs att han inte kan cykla, och inte vet vad Minecraft är. Ingen vet var han kommer ifrån eller varför han inte kan stanna.

Under några dramatiska veckor blir livet som en tur i en bergochdalbana. Men till slut har Pi ändå lärt sig något om vänskap och kärlek. Och om att dansa.

– För mig började det med två olika idéer. Dels om ett barn vars värld kollapsar när hans föräldrar flyttar isär. Och hur han hittar tillbaka till ett sätt att se på sin mamma och pappa som människor. Och också hittar kraft i skapandet. Dels om ett Jesus-barn, en flyktingpojke med förmågan och kraften att nå fram till människor, att Trösta och ge styrka, säger Per Nilsson.

Resultatet blev ett möte mellan vardag och magi. Allt ska bli bra handlar om ensamhet, kompisrelationer, maktkamp på skolgården, skilsmässa – kort sagt mycket att känna igen sig i för nästan-tonåringarna. Det är en nyanserad och varm berättelse som är lätt att ta till sig.

Relaterat

Allt ska bli bra

Om boken

Pis liv förändras i ett slag precis innan höstterminen börjar. Hans föräldrar ska skiljas och Pi känner sig ensammare än någonsin. Men så börjar Eli i klassen. Han är annorlunda, liknar inte någon Pi mött tidigare. Det sägs att han inte kan cykla, och inte vet vad Minecraft är. Ingen vet var han kommer ifrån eller varför han inte kan stanna.

Under några dramatiska veckor blir livet som en tur i en bergochdalbana. Men till slut har Pi ändå lärt sig något om vänskap och kärlek. Och om att dansa.

Per Nilsson

Allt ska bli bra

Relaterade artiklar

Mästerligt om fantasi och lek

Åke är en helt vanlig pojke. Men idag äter Åke ur en matskål på golvet och han kan inte prata. Idag är Åke en hund. Ett nytt mästarmöte i text och bild av Per Nilsson och Lisen Adbåge.