Här är alla nya böcker i juni

Publicerad:

2021-06-04

Sommaren är räddad! Juni bjuder på massor av spännande, roliga, lärorika och fascinerande böcker för barn i alla åldrar. Välkommen till en maxad bokmånad!

Läsålder 0-3 år


Vad gör Alfons pappa?

Pappa Åberg diskar, läser, tvättar och sover. Här visas vardagliga situationer i hemmet som alla barn känner till. Efter Gunilla Bergströms bokfigur Alfons Åberg.
Utgivningsdatum: 4 juni

Var är Alfons Åberg?

Lek kurragömma med Alfons Åberg. En tålig pekbok för de minsta och en kurragömmalek med uttryck som introduceras i förskolan: på, under, bakom, framför, mellan, och i.
Utgivningsdatum: 4 juni

Lilla Anna tittar på djur av Inger och Lasse Sandberg

Lär känna den stora elefanten, den gosiga katten, den pyttelilla myran och alla de andra djuren. Vad gör de och hur låter de?
Utgivningsdatum: 18 juni

Lilla Anna tittar på fordon av Inger och Lasse Sandberg

Titta, peka och prata om fordon med Lilla Anna! Här hittar du grävmaskinen, brandbilen, ambulansen och många andra favoriter. Vad gör de och hur låter de?
Utgivningsdatum: 18 juni

Att vara höna av Lena Sjöberg

Vad gör hönan hela dagarna och vad händer när hönan ligger på sina ägg? Och väntar. Och väntar. Lena Sjöberg, flerfaldigt prisbelönt författare och illustratör, skildrar naturens kretslopp för våra allra yngsta läsare.
Utgivningsdatum: 18 juni

Att så ett frö av Lena Sjöberg

Vad händer när man lägger ett frö i jorden? Och vattnar. Och väntar. Med fantastiska bilder skildrar Lena Sjöberg naturens under.
Utgivningsdatum: 18 juni

Läsålder 3-6 år

Porträtt av en konstnär – Frida Kahlo av Lucy Brownridge och Sandra Dieckmann

Frida Kahlo var en mexikansk målare och är idag en av världens mest älskade konstnärer. Den här boken berättar historien om Frida Kahlos liv genom hennes egna tavlor. Den visar hur hon kom att måla några av de mest kända målningarna i världen.
Utgivningsdatum: 4 juni

Porträtt av en konstnär – Vincent van Gogh av Lucy Brownridge och Edith Carron

En biografi för barn om konstnären Vincent van Goghs dramatiska liv. Boken berättar historien om Vincent van Goghs liv genom hans egna tavlor. Läs om vikten av syskonkärlek, van Goghs kamp för att hitta rätt väg i livet och vilket bestående intryck hans tavlor haft på konsthistorien.
Utgivningsdatum: 4 juni

Klurigt och kul – samlingsvolym av Gunilla Bergström

En lekfull siffer- och ordbok för barn som just börjat bli nyfikna på bokstäver, ord och siffror. Läs, lek och ha roligt ihop med Alfons. Efterfrågad nyupplaga av böckerna Alfons bollar med siffor och Alfons leker med ord.
Utgivningsdatum: 4 juni

Hurry Up Alfie Atkins! av Gunilla Bergström

En av de mest älskade Alfonsböckerna Raska på, Alfons Åberg, för första gången i engelsk översättning.
Utgivningsdatum: 4 juni

Alfons Åbergs skolstartspyssel

En fullmatad aktivitetsbok med en härlig blandning av läsning, tips och pyssel med favoriten Alfons Åberg och hans vänner.
Utgivningsdatum: 4 juni

Alfons upptäcker och räknar

Här får man leka, undersöka och träna på siffror och enklare matematik. Räkna saker i Alfons rum, klättra upp genom Millas mattepyramid och annat klurigt.
Utgivningsdatum: 4 juni

Alfons upptäcker och skriver

Här får man leka och träna på ord och lättare meningar. Klura ut orden i Millas ordfläta, samla ihop ord som rimmar och mycket mer.
Utgivningsdatum: 4 juni

Lilla Anna och Långa farbrorn på havet av Inger och Lasse Sandberg

En älskad och tidlös bilderboksklassiker av Inger och Lasse Sandberg, nu i efterlängtad nyutgåva med restaurerade bilder.
Utgivningsdatum: 18 juni

Snart börjar vi skolan – Antologi

En härlig samlingsvolym för alla som ska börja förskoleklass eller är nyfikna på skolan. Lär dig roliga rastlekar med Alfons, läs om när Pippi börjar skolan, när Nina har skolavslutning och helt nyskrivna berättelser om hur det kan vara att börja F-klass. En inbjudande och peppande bok att läsa tillsammans inför en av livets största händelser: skolstarten!

Utgivningsdatum: 18 juni

Läsålder 6-9 år

Värsta tjuven av Anna Jansson

Det är sommarlov och en ovanligt fräck tjuv har börjat härja i staden. Värdefulla saker försvinner, en efter en. Och allt försvinner under nattetid! Det blir en riktig utmaning Emil och hans gäng att lösa gåtan. Tur att de är sådana proffs!

Utgivningsdatum: 4 juni

Handbok för superhjältar lär dig räkna av Elias och Agnes Våhlund

Lär dig skriva, räkna, läsa och klockan med Röda Masken. Leta efter det mystiska talet, räkna dig fram genom labyrinten och lös mattekryss.

Utgivningsdatum: 4 juni

Handbok för superhjältar lär dig läsa av Elias och Agnes Våhlund

Lär dig skriva, räkna, läsa och klockan med Röda Masken. Klura ut vad det ska stå i det hemliga brevet och utmana dig själv på frågesport.

Utgivningsdatum: 4 juni

Handbok för superhjältar lär dig skriva av Elias och Agnes Våhlund

Lär dig skriva, räkna, läsa och klockan med Röda Masken. Spänning och äventyr samtidigt som du övar på att bilda ord och meningar på ett kul sätt. Här får du bland annat skapa dina egna miniäventyr.

Utgivningsdatum: 4 juni

Handbok för superhjältar lär dig klockan av Elias och Agnes Våhlund

Lär dig skriva, räkna, läsa och klockan med Röda Masken. Hinner Röda masken i tid till sitt uppdrag och visar klockan på skolan och mobilen samma sak? Spänning och äventyr samtidigt som du övar på klockan på ett roligt sätt.

Utgivningsdatum: 4 juni

Harry Potter: Magisk målarbok

Färglägg alla dina Harry Potter-favoriter! En målarbok med över nittio sidor effektfulla illustrationer från alla åtta Harry Potter-filmerna.
Utgivningsdatum: 4 juni

Flora Wolf och Järnklockorna av Linn Åslund och Rebecka Helmersson

Föräldralösa Flora Wolf är i en riktig knipa. Hennes storasyster Nike har inte skickat pengar till hyra på flera månader, och hyresvärden Haspen hotar med att ta Floras lillebror som pant och låta honom jobba som eldare, fastän han bara är 7 år. Flora måste hitta ett sätt att få ihop pengarna, men det är inte så lätt ...
Linn Åslund och Rebecka Helmersson är tillbaka med ett nytt hisnande äventyr för lågstadieläsarna.

Utgivningsdatum: 11 juni

Sveriges fantastiska historia – Forntiden av Fabian Göranson

För TRETTONTUSEN år sedan började de första människorna bosätta sig på den plats vi idag kallar Sverige. Det var hårt och kargt, stora delar var fortfarande täckt av ett tjockt lager is, och man fick kämpa för sin överlevnad. Men hur var det egentligen att leva på den tiden?
Första delen i en ny bokserie av historienörden och serieskaparen Fabian Göranson!
Utgivningsdatum: 11 juni

Det farliga djupet – ett interaktivt havsäventyr av Linus Hammar

Det farliga djupet är ett interaktivt soloäventyr om det händelserika livet i havet. Du är ett litet torskyngel, vars mål är att hitta mat, undvika havets många faror och till slut bli vuxen och få egna yngel. Detta faktaäventyr har en början, men många slut. Hur långt ditt liv blir som fisk beror på dina val – och en smula på tur, precis som i verkligheten. Du stryker troligtvis med ett par gånger, och får börja om som fiskyngel på nytt, innan du når ditt slutmål: att bli torskförälder. Men det är lite det som är poängen, att prova sig fram genom olika äventyr. Samtidigt lär du dig om hav, djur och havets förändring.

Utgivningsdatum: 18 juni

Mysteriet på kyrkogården av Tobias Söderlund

Ellens bror har blivit allvarligt sjuk. Därför är det nästan alltid Ellen som går ut med Buster, familjens toypudel. Under en av deras kvällspromenader får Buster upp ett spår på kyrkogården. Det leder fram till en grav. Ellen tror först inte det är sant, men det är något som dallrar i luften vid gravstenen. Och sedan blir två genomskinliga gestalter synliga ...

Utgivningsdatum: 18 juni

Docksamlarens hus av Tobias Söderlund

Det är sommarlov och Ellens familj har tillfälligt flyttat närmare sjukhuset för hennes cancersjuka brors skull. Huset de hyr tillhör en gammal man, och när de kliver in i hallen möts Ellen av det värsta hon vet: Dockor! Hunden Buster gillar det inte heller, utan börjar genast morra och skälla – särskilt inne i Ellens rum. Kan det vara så att Buster ser spöken igen?

Utgivningsdatum: 18 juni

Läsålder 9-12 år

Nån som jag av Boel Gerell

Nån som jag är en bok om underliga familjer, stor pirrig kärlek och livsfarliga hemligheter. Om längtan efter att bli som alla andra och modet att stå upp för sig själv och vara annorlunda. Med humor, värme och blodigt allvar brottas Ida med de stora frågorna och hittar svar och lösningar där hon minst anar det.

Utgivningsdatum: 4 juni

Inlåst av Lena Lilleste

Det sker mystiska saker i Tommys och Flisens skola. Mathildas jacka försvinner, och dagen därpå är även Tommys jacka borta. Samtidigt hänger Max väldigt ofta vid ett av skåpen i niornas korridor. Är det han som stjäl jackor och förvarar dem i skåpet? En ny Tommy & Flisen-deckare!

Utgivningsdatum: 4 juni

Harry Potter. Magiskt pyssel

Tillverka din egen trollstav och en vacker, tygklädd ask från Ollivanders, skapa en tidvändare eller varför inte en hoppande chokladgroda. Här finns beskrivningar till 22 pyssel i olika svårighetsgrad med enkla, illustrerade steg-för-steg-instruktioner.

Utgivningsdatum: 4 juni

Mobilen av Petter Lidbeck

Mobilen är den fjärde, fristående delen om Signe Holm, barnbokens motsvarighet till Sherlock Holmes. Deckarserien belönades med Crimetime Award i kategorin Årets barndeckare 2020.

Utgivningsdatum: 11 juni

Hjärta av mörker av Ingelin Angerborn

Hilding och hans kompisar har fått världens bästa sommarjobb. De ska vara med i Hildings pappas pjäs som ska spelas vid Korpa Gruva. Enligt sägnen vakar gruvfrun över gruvan och varnar besökare för olyckor och ras. Men det gäller att följa hennes tre regler, annars vet man aldrig vad som kan hända ...
Det där är så klart bara gammalt skrock, men det dröjer ändå inte länge förrän Hilding och de andra börjar undra. För vem är det egentligen som ritar de mystiska tecknen på fönstret till stugan där de bor? Vem är det som skickar de underliga sms:en? Och vad är det för konstiga ljud de hör nerifrån gruvan?
Tredje delen i den andlöst spännande Hjärtserien.

Utgivningsdatum: 11 juni

Hajpen av Emma Askling

När Lea blir sviken av sin bästis är det tur att hon har Affe, sin andra bästa vän som hon känt hela livet. När de två kommer på den smarta idén att starta en anonym skoltidning är det just för att skriva om oschysta saker som elever på skolan gör. För att få alla att läsa tidningen, bestämmer de sig för att skruva upp förväntningarna och skapa en hajp. Men det går inte riktigt enligt plan …

Utgivningsdatum: 18 juni

Mammas lilla prins av Mårten Melin

I Mammas lilla prins visar Mårten Melin prov på en ny sida när han i ett ömt skildrat porträtt levandegör barndomsidolen Elvis Presley. Pojken, som innan genombrottet, levde under fattiga förhållanden i en stad präglad av klassklyftor och segregation. Här berättas om skolan, utanförskapet och förälskelserna. Och framför allt: kärleken till musiken.

Utgivningsdatum: 28 juni

Läsålder: Unga vuxna

Ensamseglarna av Charlotta Lannebo

En dag står plötsligt Jacob i köket hemma hos Idde. Under bråkdelen av en sekund möts hans och Biancas blickar. Och hon, som gillat honom sedan hon var liten, står försvarslös inför den överväldigande förälskelsen. Problemet är bara att Jacob är elva år äldre och dessutom bror till Biancas bästa vän.

Utgivningsdatum: 4 juni

Säkerhetsklass tre av Kerstin Loenberg

Alla måste ha ett chip under huden. Utan chip, ingenting. Allt registreras. Var man är, vad man köper, vad man gör. Men det finns de som vägrar. Artonåriga Linn är en av dem.
Säkerhetsklass 3 är en dystopisk spänningsroman om en värld skrämmande nära vår egen.

Utgivningsdatum: 11 juni