bok

Gullivers resor

Maj Bylock

Författare

Jonathan Swift

Författare

David Ljungdahl

Illustratör

Pocket

Ändra format

Slut i lager

Beskrivning

1994-08-11
Svenska
9-12

Författare

Maj Bylock, Jonathan Swift

Illustratör

David Ljungdahl

"Min far hade en liten egendom i Nottinghamshire,och jag var den tredje i raden av fem söner."

När den kvicke och satiriske domprosten Jonathan Swift (1667-1745) gav ut Gullivers resor (1726) kunde han knappast ana att detta verk skulle bli en av de största succéer som någonsin hade legat på bokhandelsdiskarna. Oräkneliga är de barn i alla delar av världen som med spänning har följt Gullivers äventyr bland lilliputar och jättar, på den flygande ön Laputa och bland houyhnhmerna, hästfolket, som till sin vandel var de vanliga människorna så överlägsna.

Men i själva verket var Gullivers resor inte skrivna för barn. Tvärtom ville Swift, som var lidelsefulltintresserad av politik och kyrkliga angelägenheter, gör en skarp vidräkning med de många missförhållanden som på hans tid rådde i England, samtidigt som han med bitande ironi skildrade de många svagheterna i den mänskliga karaktären.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Språk

Svenska

Originaltitel

Travels into several remote nations of the world by Lemuel Gulliver.

Originalspråk

Engelska

Översättare

Claes Gripenberg, Hugo Gyllander, Per Kellberg

Publiceringsdatum

1994-08-11

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789119473219

Antal Sidor

191

Vikt (kg)

0.114

 

Robin Hood

Om boken

Medeltidens Englands är ett orättvist samhälle. Adel och präster livnär sig på fattiga borgare och bönder. Den grymme sheriffen i Nottingham driver hänsynslöst in skatt och kastar folk i fängelse om de inte kan betala. Men i Sherwoodskogen är det de fredlösa som står för rättvisan, inte de höga herrarna. Skogens hjälte Robin Hood och hans trogne vän Lille John hamnar i många äventyr. De kämpar med list, skicklighet och humor och firar gärna sina segrar med öl och sång. Men de glömmer aldrig sin uppgift: att stjäla från de rika och ge till de fattiga.

Maj Bylock, Howard Pyle, Mauri Kunnas, Mauri Kunnas

Robin Hood

 

Relaterat