bok

Robin Hood

Ljudboksklassiker 8

Maj Bylock

Författare

Howard Pyle

Författare

Mauri Kunnas

Författare

Mauri Kunnas

Illustratör

Beskrivning

2010-08-31
Svenska
9-12

Författare

Maj Bylock, Howard Pyle, Mauri Kunnas

Illustratör

Mauri Kunnas

Formgivare omslag

Jeanette Wigren

Mauri och Tarja Kunnas är Finlands mest framgångsrika par i barnboksbranschen. De har tidigare givit ut bilderböcker med crazy humor på Rabén & Sjögren. I höst kommer deras bok om Robin Hood, och Mauri Kunnas firar 30-årsjubileum som illustratör.

Robin Hood i Kunnas tappning är en fräck, serieinspirerad version som passar att läsa högt för hela familjen. Korta, roliga episoder ur Robin Hoods liv i översättning av Janina Orlov.

Robin Hood var stråtrövare i Sherwoodskogen nära Nottingham i England på 1200-talet. Han och hans gäng levde på tjuvskytte och plundring. Robin Hood tog från de rika och gav åt de fattiga. De dödade aldrig annat än i självförsvar och de tillät aldrig våld mot kvinnor.

Motståndaren sheriffen av Nottingham stod på de rikas och på kungens sida. Robin Hood var dessutom anglosaxare medan hans motståndare var normander. Allt detta enligt legenden.

Filmen Robin Hood har premiär i maj 2010 med Russel Crowe som Robin Hood och Cate Blanchett som lady Marion.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originaltitel

Robin Hood

Originalspråk

Finska

Översättare

Sven Christer Swahn, Janina Orlov

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2010-08-31

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129675849

Antal Sidor

48

Ryggbredd (mm)

9

Höjd (mm)

279

Vikt (kg)

0.493

Bredd (mm)

237

Recensioner

www.skanskan.se

”Bilderböcker som varar länge”

allehanda.se

”rolig vinkel på en välkänd saga”

"Det är en rolig vinkel på en välkänd saga och med närmare 50 vältecknade sidor med mycket att se på är det en bilderbok som räcker länge."

 

Hemma hos jultomten

Om boken

Mauri och Tarja Kunnas är Finlands mest framgångsrika par i barnboksbranschen. De har tidigare givit ut bilderböcker på Rabén & Sjögren, bland annat boken om Robin Hood (2010). Hemma hos jultomten är en av deras verkliga klassiker från 1981, i rolig svensk översättning och bearbetning av folklivsforskaren Ebbe Schön. I finska Lappland ligger en liten rödmålad by där jultomten bor med alla sina småtomtar. De arbetar och står i hela året i verkstäderna för att barnen ska få sina julklappar på julafton.

Mauri Kunnas, Mauri Kunnas

Hemma hos jultomten

Dimmornas ö

Om boken

Äventyren fortsätter i tredje delen i serien om kelter! Larne och Mung, som skildes åt efter skeppsbrottet återförenas nu under dramatiska omständigheter. I samma ögonblick som Cameron stack dolken i sitt bälte såg Mung hur ormens gröna ögon blixtrade till. Förlamningen släppte sitt grepp men det var för sent … Efter skeppsbrottet letar Larne förgäves efter Mung. Hon vet inte att han har räddats av den egyptiske roddarslaven Ixi. Tillsammans har de två sökt skydd i en grotta. De upptäcks av den grymme hövdingen Tarans soldater och Ixi anklagas för ett mord han inte har begått. Eftersom Ixi är stark och bra som slav dömer Taran istället Mung att simma runt Dödens klippa där en ingång till de dödas rike finns. Just när Mung är nära att drunkna hör han Larne ropa från stranden. Han lyckas ta sig upp på land. Eftersom inte ens kungen har en druid som har överlevt en simtur runt Dödens klippa väljer Taran Mung till sin druid. När Taran sedan vill bygga en gård som är större än kungens varnar Mung honom för att trotsa sjöns gudinna genom att bryta stenblock vid sjöns utlopp. Taran lyssnar inte och hela hans gård spolas bort när sjöns fördämning brister. Larne, Mung och Ixi beger sig inåt ön för att söka efter keltiska druider som tidigare har flytt undan romarna. Under vinterns första natt når de sitt mål och förenas med vänner. "Dimmornas ö" är oavbrutet fängslande. Liksom de två föregående berättelserna i serien rymmer den både spännande äventyr, sagor och oförklarlig magi.

Maj Bylock, Katarina Strömgård

Dimmornas ö

Relaterat