bok

Den flygande holländaren

Återberättad av Maj Bylock

Maj Bylock

Författare

Frederick Marryat

Författare

Nils-Petter Ekwall

Illustratör

Beskrivning

2008-09-18
Svenska
9-12

Författare

Maj Bylock, Frederick Marryat

Illustratör

Nils-Petter Ekwall

Berättelsen bygger på en gammal sägen om en kapten som osalig seglar omkring. Han har drabbats av en förbannelse genom att han har svurit på att runda Godahoppsudden, även om han måste segla till domedag. Den spännande berättelsen handlar om hur sonen ger sig ut på haven för att försöka rädda sin far.

"Det finns förvisso ett värde i att bevara klassikerna och göra dem tillgängliga för nya generationer, även om de måste presenteras i starkt förkortade och förenklade upplagor. I det sammanhanget har Maj Bylock gjort storartade insatser." Britta Broberg, Bibliotekstjänst

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2008-09-18

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129668346

Antal Sidor

87

Ryggbredd (mm)

12

Höjd (mm)

196

Vikt (kg)

0.206

Bredd (mm)

135

 

Robin Hood

Om boken

Medeltidens Englands är ett orättvist samhälle. Adel och präster livnär sig på fattiga borgare och bönder. Den grymme sheriffen i Nottingham driver hänsynslöst in skatt och kastar folk i fängelse om de inte kan betala. Men i Sherwoodskogen är det de fredlösa som står för rättvisan, inte de höga herrarna. Skogens hjälte Robin Hood och hans trogne vän Lille John hamnar i många äventyr. De kämpar med list, skicklighet och humor och firar gärna sina segrar med öl och sång. Men de glömmer aldrig sin uppgift: att stjäla från de rika och ge till de fattiga.

Maj Bylock, Howard Pyle, Mauri Kunnas, Mauri Kunnas

Robin Hood

 

Relaterat