bok

Kapten Grants barn

Maj Bylock

Författare

Jules Verne

Författare

Anders Westerberg

Illustratör

Kartonnage

Ändra format

Slut i lager

Beskrivning

2007-09-14
Svenska
9-12

Författare

Maj Bylock, Jules Verne

Illustratör

Anders Westerberg

Trots att Jules Vernes nästan aldrig själv reste skrev han många spännande rese- och äventyrsberättelser. Som hjälp lär han ha haft en jordglob!

En skotsk lord och hans hustru är på provtur med sin nya jakt Duncan. Matroserna fångar en haj som har en flaska med tre halvt oläsliga dokument i buken. Skriften tyder på att en kapten Grant och delar av hans besättning är i dödsfara efter ett skeppsbrott. Tillsammans med kaptenens barn ger sig lorden iväg för att försöka rädda dem. Men de har tolkat platsen för förlisningen fel och råkar ut för många äventyr och strapatser i bland annat Sydamerika, Australien och Nya Zeeland.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2007-09-14

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129667042

Antal Sidor

96

Ryggbredd (mm)

11

Höjd (mm)

196

Vikt (kg)

0.187

Bredd (mm)

137

 

Robin Hood

Om boken

Medeltidens Englands är ett orättvist samhälle. Adel och präster livnär sig på fattiga borgare och bönder. Den grymme sheriffen i Nottingham driver hänsynslöst in skatt och kastar folk i fängelse om de inte kan betala. Men i Sherwoodskogen är det de fredlösa som står för rättvisan, inte de höga herrarna. Skogens hjälte Robin Hood och hans trogne vän Lille John hamnar i många äventyr. De kämpar med list, skicklighet och humor och firar gärna sina segrar med öl och sång. Men de glömmer aldrig sin uppgift: att stjäla från de rika och ge till de fattiga.

Maj Bylock, Howard Pyle, Mauri Kunnas, Mauri Kunnas

Robin Hood

 

Relaterat