bok

Glaspärleresan

Landet innanför 1

Maud Mangold

Författare

Beskrivning

2000-06-29
Svenska
9-12

Författare

Maud Mangold

I Landet Innanför bor egendomliga varelser och vanligt folk som inte trivs i samhället utanför. Oliver och Terry följer efter en flicka och en underlig figur, som visar sig vara en alldeles äkta tomte. Skogsfolket håller kontakt med yttervärlden med hjälp av e-post och kurirer. Men i Landet Innanför råder ändå sagans lagar, det får pojkarna snart uppleva. De tas tillfånga av en häxa, de blir tvungna att ta hjälp av älvor och de måste överlista fientliga troll i trollberget. Med en finurlig blandning av tomtelist och sin egen moderna kunskap lyckas de till sist ta sig helskinnade genom äventyret. Boken utkom första gången 1999, nu kommer den i lågprisutgåva.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Landet innanför

Publiceringsdatum

2000-06-29

Läsordning

1

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129652949

Antal Sidor

272

Ryggbredd (mm)

23

Höjd (mm)

210

Vikt (kg)

0.342

Bredd (mm)

132

 

Valablod

Om boken

Jag kommer åter och ledsagar dig hem. När stjärnorna tänds på himlen är det dags. Lita på mig, Jorun Tidfarare.

Jorun är kvar i vikingatiden, dit hon rest med hjälp av en magisk nyckel i sällskap av Kolvinge, mannen som kan förvandla sig till en korp. Hennes uppdrag var att föra tidsnyckeln till valan Disa, hennes egen förmoder. Men när det är dags att resa hem igen genom Tidens väv försvinner Disa med nyckeln, och utan hennes hjälp kan Jorun inte återvända. Oron sprider sig på Valagård. Det ryktas att Ragna, Disas onda tvillingsyster, vill komma över nyckeln och resa i tiden för sina egna syften.

När Jorun ser en varg med isblå blick skymta i skogen förstår hon att den är utsänd av Ragna. Jorun är i fara, och inte bara hon, utan även Disas lilla dotter.

Ska Jorun fly på nytt? Kolvinge försöker sätta henne i säkerhet, men tillsammans med trälpojken Aske fattar Jorun beslutet att ta upp kampen mot den onda valan.

Maud Mangold, Kerstin Lundberg Hahn

Valablod

 

Relaterat