bok

Myror i badbrallan

Anna Olsson

Författare

Anna Sommansson

Författare

Björn Bergenholtz

Illustratör

Beskrivning

2002-06-13
Svenska

Författare

Anna Olsson, Anna Sommansson

Illustratör

Björn Bergenholtz

Kan alla djur simma? Hur lär de sig simma? Hur mycket vatten dricker en myra? En elefant? Vart tar humlan vägen när det regnar? Detta är den andra boken som bygger på det omåttligt populära tv-programmet Myror i brallan. Den här gången rör sig myrorna i och i närheten av vatten. Genom vattnet lär vi oss att förstå naturen, och hur djur, växter och människor är beroende av vatten för att överleva. Och i och omkring vattnet händer det mängder av spännande saker...

Detaljer

Bokinformation

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2002-06-13

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129655537

Antal Sidor

44

Höjd (mm)

250

Vikt (kg)

0.34

 

Långa landet

Om boken

Följ med på en annorlunda resa runt Sverige. Myror i brallan-författarna tar oss genom vårt avlånga land. Från fjällen, genom skogarna, över åkrar och ner i Östersjön. Det ser verkligen inte likadant ut överallt i Sverige. Olika djur och växter trivs i olika slags natur. Den här boken handlar om Sverige och om de djur och den natur som finns här. Besök staden och landet, grottor och öar, samt vargar och skalbaggar. Läs om vilda björnar och vilda bär, och lär dig hur Sveriges allemansrätt fungerar. Anna Olsson och Anna Sommansson, producent respektive redaktör på Myror i brallan, heter författarna. Att de arbetar med Myror i brallan märks på stilen. Boken är dock inte kopplad till programmet. Research och idéerna kommer från inspelningar, och författarnas styrka är deras förmåga att hitta barnens ingångar till kunskap. Boken illustreras av Anna Sandlers roliga och berättande bilder. Hon har tidigare illustrerat de populära barnböckerna Vända på ända, Naken om baken och Elsa och godnattsagorna med texter av Martin Olczak.

Anna Olsson, Anna Sommansson, Anna Sandler

Långa landet

 

Relaterat

Nyheter

9 nya pekböcker för de yngsta läsarna!

Nu finns flera nya pekböcker i tålig kartong med färgglada bilder och lagom lång text för de yngsta. Böcker som väcker lusten till naturen, som skildrar naturens under och bjuder på kära återseenden med Alfons Åberg, Lilla Anna och den lilla kaninen Obi. Böcker som tål att läsas om och om igen!

Vinnare av Svensk Bokkonst 2019!

Svensk Bokkonst har presenterat pristagarna för 2019. Bland dem finns Luftslott och synvillor av Björn Bergenholtz och Min syster är ett spöke av Lena Sjöberg.

Upptäck naturen och få syn på djuren, på riktigt!

Att det finns olika djur, det vet varenda kotte. Det finns älgar och rävar, gäddor och getingar, paddor och nyckelpigor, sälar, maskar, kråkor, fjärilar och många fler. Men hur får man se dem i verkligheten? Det vet Björn Bergenholtz som i en ny bok delar med sig av sina bästa tips.

”Måste alla böcker vara fyrkantiga?”

Luftslott och synvillor är en bok olik alla andra, både till innehåll och utförande. Ett snedskuret praktverk i stort format fyllt av tankeväckande bilder i Björn Bergenholtz omisskännliga stil.

Grattis Björn Bergenholtz! Vinnare av priset Din bok - Vårt val

Svenska Bokhandelsmedhjälpareföreningens årliga pris tilldelas Björn Bergenholtz bok Lejoparden.